Η αμιγώς ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore ετοιμάζεται

Νέες δοκιμές για το καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Maserati.

Η αμιγώς ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore ετοιμάζεται

Νέες δοκιμές για το καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Maserati.

Φαίνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν χορταίνει τα ηλεκτρικά SUV και η Maserati ετοιμάζεται να μπει στο παιχνίδι με μια ηλεκτρική έκδοση της Grecale που θα ανταγωνιστεί  την Porsche Macan και θα ονομάζεται Grecale Folgore.

Folgore σημαίνει στα ιταλικά αστραπή και περιμένουμε να δούμε αυτή τη διακριτική ονομασία σε κάθε αμιγώς ηλεκτρική Maserati από τώρα και στο εξής. Το νέο μοντέλο θα πάρει τη θέση του κάτω από τη Levante και θα βρεθεί στην αγορά αντιμέτωπο με το Model Y της Tesla, το Q4 e-tron της Audi και την επόμενη ηλεκτρική Porsche Macan στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους SUV. Μάλιστα είναι πιθανό να χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας που βρίσκεται κάτω από την Alfa Romeo Stelvio.

Από αυτές τις νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι η σχεδίαση θα είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη βενζινοκίνητη Grecale όμως θα υπάρχουν μερικά διακριτικά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Φυσικά η Grecale Folgore δεν θα έχει την τετραπλή εξάτμιση, αλλά έναν διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα. Επίσης θα λείπουν οι τρεις αεραγωγοί των μπροστινών φτερών, καθώς δεν υπάρχει κινητήρας που να χρειάζεται ψύξη. Ένα αυτοκόλλητο πάνω στην πίσω πόρτα ενημερώνει για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης αυτού του πρωτότυπου αυτοκινήτου.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες για το σύστημα κίνησης, αλλά η Maserati είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι η πλατφόρμα θα διαθέτει τεχνολογία μπαταρίας 800 volt (όπως η Porsche Taycan) και θα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση έως και 300 kW.

Η παραγωγή της Grecale θα γίνει στο εργοστάσιο της Maserati που βρίσκεται στο Cassino στην Ιταλία, με τη μάρκα να σχεδιάζει μια επένδυση 800 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία της εγκατάστασης που θα παράγει το μοντέλο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!