“Πράσινο φως” για το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-308

Η μηδενικών ρύπων έκδοση του compact οικογενειακού μοντέλου, με αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων, θα είναι διαθέσιμη και σε station wagon αμάξωμα

“Πράσινο φως” για το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-308

Η μηδενικών ρύπων έκδοση του compact οικογενειακού μοντέλου, με αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων, θα είναι διαθέσιμη και σε station wagon αμάξωμα

Η Peugeot επιβεβαίωσε το λανσάρισμα μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του νέου 308, την επόμενη χρονιά. Το νέο e-308, το οποίο θα ανταγωνιστεί τα Volkswagen ID.3 και Cupra Born, θα είναι, μαζί με το επερχόμενο Opel Astra-e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα είναι διαθέσιμο με την πλατφόρμα EMP2 της Stellantis και το πρώτο αυτοκίνητο του ομίλου που από τον Ιούνιο του 2023 θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ως plug-in υβριδικό και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Τα e-208 και e-2008 διαθέτουν μπαταρία 50 kWh και ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, αλλά το e-308 θα τροφοδοτείται από μεγαλύτερη μπαταρία, 54 kWh και ισχυρότερο κινητήρα 156 ίππων. Σύμφωνα με την Peugeot, το σύστημα θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία «άνω των 400 χιλιομέτρων». Διαφορετική θα είναι και η τεχνολογία της μπαταρίας, κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει το χρόνο φόρτισης, αν και ακόμα η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Αναμένουμε ότι το e-308 θα προσφέρεται σε εκδόσεις παρόμοιες με του e-208, αρχίζοντας από την Active Premium, ανεβαίνοντας στην Allure Premium και καταλήγοντας στη σπορ GT Premium. Η Peugeot έχει ανακοινώσει ότι το e-308 θα προσφέρεται τόσο ως hatchback όσο και ως Estate (Station Wagon), με τo δεύτερο να φτάνει στις εκθέσεις της μάρκας λίγο αργότερα από το hatchback.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Peugeot 308

Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Peugeot, το επίπεδο του στάνταρ εξοπλισμού μάλλον θα είναι ίδιο στις βενζινοκίνητες και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του 308, καθώς το ηλεκτρικό μοντέλο θα ακολουθεί την ίδια δομή εκδόσεων με τη συμβατική και υβριδική γκάμα. Επομένως το e-308 Active Premium θα πρέπει να διαθέτει ζάντες 16 ιντσών, προβολείς LED, πίσω αισθητήρες στάθμευσης και σύστημα infotainment με οθόνη 10 ιντσών.

Ωστόσο, η ηλεκτρική τεχνολογία θα ανεβάσει τις τιμές του e-308, οι οποίες – για την αγορά της Μ. Βρετανίας – αναμένεται να αρχίζουν από τις περίπου 40.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!