Έτος… εξηλεκτρισμού για την Opel το 2022

Έως τα μέσα του έτους, 11 μοντέλα της γερμανικής μάρκας θα διαθέτουν και ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση

Έτος… εξηλεκτρισμού για την Opel το 2022

Έως τα μέσα του έτους, 11 μοντέλα της γερμανικής μάρκας θα διαθέτουν και ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση

Σε ρυθμούς… υψηλής τάσης θα κινηθεί η Opel το 2022, καθώς επιταχύνει το πλάνο της για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Ήδη από τα μέσα του έτους θα διαθέτει έστω μία εξηλεκτρισμένη έκδοση σε 11 συνολικά μοντέλα της, επιβατικά και επαγγελματικά. Στόχος είναι ως το 2024 όλη η γκάμα της να έχει ηλεκτρική έκδοση, ενώ από το 2028 θα διαθέτει μόνο 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Από φέτος, ορισμένα μοντέλα της Opel θα κυκλοφορούν αποκλειστικά ως ηλεκτρικά. Πρόκειται για τα Combo Life, Vivaro Combi και Zafira Life. «Πέρα από την ηλεκτροκίνηση δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική. Στο μέλλον, η Opel θα παρουσιάσει και άλλες καινοτομίες, φιλικές προς το περιβάλλον. Από το 2024 δεν θα υπάρχει μοντέλο μας χωρίς εξηλεκτρισμένη εκδοχή του, κάτι δηλαδή που αφορά τους διαδόχους του Crossland και του Insignia. Η δήλωση που κάνουμε είναι ξεκάθαρη: από το 2028 θα πουλάμε μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Uwe Hochgeschurtz, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel.

Φέτος θα δούμε στις εκθέσεις Opel τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του νέου Astra, ενώ το 2023 θα ακολουθήσει η αμιγώς του ηλεκτρική εκδοχή. Ήδη είναι διαθέσιμα προς παραγγελία στην Ευρώπη αρκετά ηλεκτρικά Opel, από το μίνι Rocks-e έως το μεγάλο van Movano-e.

Πέρα από τα plug-in hybrid και ηλεκτρικά μοντέλα, η Opel διαθέτει ένα όχημα που κάνει χρήση τόσο υδρογόνου, όσο και ηλεκτρικού ρεύματος! Πρόκειται για το Vivaro-e HYDROGEN, το οποίο βασίζεται στο Vivaro-e.

Δείτε ακόμα: Μπαίνουμε στο Δακτύλιο με το ηλεκτρικό Opel Corsa-e

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!