Ποδαρικό με το Vision EQXX τo 2022 για την Mercedes-Benz

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό με αυτονομία 1.000 χλμ. θα αποκαλυφθεί τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου

Ποδαρικό με το Vision EQXX τo 2022 για την Mercedes-Benz

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό με αυτονομία 1.000 χλμ. θα αποκαλυφθεί τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου

To πρωτότυπο Vision EQXX είναι έτοιμη να αποκαλύψει η Mercedes-Benz. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και από τις 5 έως τις 8 του μήνα θα αποτελεί το κεντρικό έκθεμα στο περίπτερο της γερμανικής μάρκας στην έκθεση τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας.

Το Vision EQXX συμβολίζει το όραμα της Mercedes-Benz για ηλεκτροκίνηση που θα είναι προσιτή σε όλους και χωρίς περιορισμούς. Στόχος είναι το Vision EQXX να προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες. Για να το πετύχει αυτό δεν θα χρησιμοποιήσει απλά μία μεγάλη μπαταρία, αλλά εξελίσσει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση: κάτω από 10 kWh ανά 100 χλμ. 

Η μπαταρία του Vision EQXX μπορεί να αποθηκεύσει σχεδόν την ίδια ποσότητα ενέργειας με την μπαταρία της EQS, παρόλο που είναι κατά 50% μικρότερη και κατά 30% ελαφρύτερη. Με αυτήν και πολλές άλλες καινοτομίες, το πρωτότυπο αυτό μοντέλο καταδεικνύει πώς μπορεί να αυξηθεί η απόδοση και η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων όταν στην εξέλιξη εισέρχονται νέοι τρόποι σκέψης και μία ομάδα εργασίας από πολλούς και διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς. 

Το τεχνολογικό πρόγραμμα της Mercedes-Benz έχει ως στόχο να άρει τα εμπόδια και να ανεβάσει σε άλλα επίπεδα την ενεργειακή αποδοτικότητα. Χρησιμοποιούνται εξελιγμένες τεχνολογίες στα συστήματα κίνησης, στη ελαφρά υλικά αλλά και σε προηγμένο λογισμικό. Στο όλο project συμμετέχουν και ειδικοί από το τμήμα κινητήρων της Mercedes-AMG F1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!