30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Toyota και Lexus έως το 2030!

Ο Akio Toyoda παρουσίασε την προϊοντική επίθεση του ιαπωνικού κολοσσού στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Toyota και Lexus έως το 2030!

Ο Akio Toyoda παρουσίασε την προϊοντική επίθεση του ιαπωνικού κολοσσού στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Τη στρατηγική στροφή της Toyota προς την ηλεκτροκίνηση, παρουσίασε ο Akio Toyoda, Πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού. Όπως αποκάλυψε, Toyota και Lexus θα λανσάρουν 30 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030! «Η Toyota είναι μια παγκόσμια εταιρεία που προσφέρει περισσότερες από 100 επιλογές οχημάτων, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά, plug-in υβριδικά, και με κυψέλες καυσίμου σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές. Η Lexus από την πλευρά της έχει παρουσιάσει περισσότερα από 30 μοντέλα σε περισσότερες από 90 χώρες. Τώρα  θα επεκτείνουμε τις επιλογές για οχήματα με ουδέτερο άνθρακα, προσφέροντας μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες. Συγκεκριμένα, σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε 30 μοντέλα EV με μπαταρία έως το 2030, προσφέροντας παγκοσμίως μια πλήρη επιβατική και επαγγελματική γκάμα» ανέφερε ο Akio Toyoda.

Η σειρά Toyota bZ περιλαμβάνει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία. Το bZ σημαίνει «beyond Zero» (πέρα από το μηδέν) και δεν είναι απλά μηδενικών εκπομπών ρύπων, αλλά μηδενίζουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για αυτή τη σειρά αναπτύχθηκε μια ειδική πλατφόρμα που ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Το πρώτο μοντέλο της σειράς είναι το bZ4X, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η συνεργασία με τη Subaru βοήθησε στην ανάπτυξη του SUV που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και ήδη παράγεται στο εργοστάσιο Motomachi της Toyota. Σύντομα στην γκάμα bZ για την Ευρώπη θα προστεθεί ένα μικρό ηλεκτρικό crossover.

Το μελλοντικό ηλεκτρικό Lexus, στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Toyota, θα είναι ένα σπορ μοντέλο με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα κοντά στα 2 δευτερόλεπτα και αυτονομία περίπου 700 χιλιόμετρα, πιθανότατα με μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Στόχος της Toyota είναι να φτάσει στα 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως έως το 2030. Η Lexus στοχεύει να δημιουργήσει μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία σε όλες τις κατηγορίες έως το 2030 και να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2035. Επιπλέον η εταιρία θέλει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το συντομότερο δυνατόν. Στον τομέα των μπαταριών, η Toyota θα αναπτύσσει και θα παράγει μπαταρίες για πολλά χρόνια. Τα τελευταία 26 χρόνια, έχει επενδύσει σχεδόν 8 εκατομμύρια ευρώ και έχει κατασκευάσει  περισσότερες από 19 εκατομμύρια μπαταρίες. Επίσης αποφασίστηκε να αυξήσει τη νέα επένδυση σε μπαταρίες που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο, από 11,5 σε 15,5 εκατομμύρια ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!