Έκδοση 4×4 από την Brabus για το ηλεκτρικό SUV της smart

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα αποκαλυφθεί το 2022 με τις πωλήσεις του στην Ευρώπη να αρχίζουν τον Ιανουάριο του 2023

Έκδοση 4×4 από την Brabus για το ηλεκτρικό SUV της smart

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα αποκαλυφθεί το 2022 με τις πωλήσεις του στην Ευρώπη να αρχίζουν τον Ιανουάριο του 2023

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου η smart αποκάλυψε το Concept #1, από το οποίο θα προκύψει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV. Ως γνωστόν, η θυγατρική της Mercedes-Benz είναι πλέον μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, έχοντας αντιληφθεί ότι το μέλλον των μετακινήσεων μέσα στα αστικά κέντρα θα αφορά οχήματα μηδενικών ρύπων. Tο μοντέλο παραγωγής θα κατασκευάζεται στην Κίνα, όντας το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας υπό το νέο καθεστώς συνιδιοκτησίας Mercedes-Benz και Geely.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γερμανία, η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής θα γίνει εντός του 2022, με την έναρξη παραγγελιών να ακολουθεί πριν τα τέλη του έτους. Οι πρώτες παραδόσεις στους Ευρωπαίους πελάτες της smart προγραμματίζεται να γίνουν τον Ιανουάριο του 2023. Το ηλεκτρικό SUV, που θα διατηρήσει τις αναλογίες του Concept #1 (το μήκος ανέρχεται σε 4,29 μέτρα), θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις μπαταρίας. Η μεγάλη θα έχει χωρητικότητα 60 kWh και θα επιτρέπει αυτονομία περίπου 430 χλμ. με μία φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ικανό και για ταξίδια, χάρη και στην τεχνολογία ταχυφόρτισης από το 5 στο 80% της μπαταρίας σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Η πρώτη έκδοση του SUV της smart που θα κυκλοφορήσει, θα είναι πισωκίνητη με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος άνω των 200 ίππων. Αργότερα (εντός πάντως του 2023) θα λανσαριστεί και η έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν τετρακίνηση. Θα φέρει το λογότυπο της Brabus, κάτι που συνεπάγεται πιο σπορ οδική συμπεριφορά αλλά και τις ανάλογες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!