Πρεμιέρα για το smart Concept #1 – Ηλεκτρικό SUV

Το Concept #1 που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μονάχου θα είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της Smart

Πρεμιέρα για το smart Concept #1 – Ηλεκτρικό SUV

Το Concept #1 που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μονάχου θα είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της Smart

Το Smart Concept #1 αποτελεί το πρώτο από τα μοντέλα της νέας γενιάς για τη Smart. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με compact διαστάσεις, που εντάσσεται στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών μοντέλων.

Το Concept #1 που είναι αρκετά κοντά στην παραγωγή, διακρίνεται για τις μαζεμένες διαστάσεις του και τη χαρακτηριστική εμφάνιση… Smart. Έχει μήκος 4.290 χιλ., πλάτος 1.910 χιλ., ύψος 1.698 χιλ. και μεταξόνιο 2.750 χιλ., παραπέμποντας στην Mercedes-Benz EQA.

Το εσωτερικό του, χάρη στην τοποθέτηση των τροχών στις τέσσερις γωνίες, είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται είναι για ηλεκτρικά μοντέλα και εξασφαλίζει μεγάλο χώρο τόσο για τα πόδια, όσο και για τους αγκώνες των επιβαινόντων, που είναι αντίστοιχος μεγαλύτερων μοντέλων.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει για τις μοντέρνες γραμμές του, με τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα να αποτελούν την ταυτότητά του. Η μεγάλη, πανοραμική οροφή κάνει πιο φωτεινό το εσωτερικό, ενώ οι πόρτες που ανοίγουν αντίθετα το καθιστούν αναμφίβολα ξεχωριστό.

Στην πρωτότυπη μορφή του το εσωτερικό του Smart Concept #1 είναι 4θέσιο, ενώ στο μοντέλο παραγωγής αναμένεται να είναι 5θέσιο. Η προσέγγιση είναι μινιμαλιστική, με την οθόνη 12,8 ιντσών να είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό.

Αυτή ενσωματώνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία, με ενημερώσεις over-the-air για το λογισμικό του αυτοκινήτου, εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων, ενώ διαθέσιμα είναι και πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Τα τεχνικά στοιχεία του Smart Concept #1 δεν έγιναν γνωστά από την εταιρεία. Το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover, στα πρότυπα της Mercedes-Benz EQA, με την αισθητική όμως της Smart, που θα διακρίνεται για την τεχνολογία του και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!