Porsche Taycan: Αναβάθμιση με περισσότερη αυτονομία και καλύτερη συνδεσιμότητα

Πλουσιότερος εξοπλισμός και νέα εξωτερικά χρώματα συνοδεύουν το ηλεκτρικό sports car

Porsche Taycan: Αναβάθμιση με περισσότερη αυτονομία και καλύτερη συνδεσιμότητα

Πλουσιότερος εξοπλισμός και νέα εξωτερικά χρώματα συνοδεύουν το ηλεκτρικό sports car

Αν και προηγμένο τεχνολογικά, το ηλεκτρικό supercar δεν λέει «όχι» σε ένα φρεσκάρισμα. Η Porsche προχωρά στην ανανέωση των Taycan και Taycan Cross Turismo, η οποία δεν αφορά ένα σχεδιαστικό facelift αλλά ουσιαστικότερους τομείς. Η διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αρχίσει τους επόμενους μήνες. Ήδη, το πρώτο εξάμηνο του 2021, οι παραδόσεις της Taycan πλησιάζουν τις 20.000.

Μέσω τεχνολογικών επεμβάσεων αυξάνεται η ουσιαστική αυτονομία, ενώ το Android Auto ενσωματώνεται πλήρως στο σύστημα επικοινωνίας PCM. Παράλληλα, ο εξοπλισμός της Taycan περιλαμβάνει πλέον την εξ αποστάσεως στάθμευση (Remote Park Assist) μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς δηλαδή ο οδηγός να είναι μέσα στο αυτοκίνητο!

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε την Porsche Taycan Cross Turismo

Καθώς για την ανανεωμένη Taycan δεν θα γίνει ξεχωριστή πιστοποίηση αυτονομίας (ομολογκασιόν), δεν ανακοινώνονται νέες τιμές αυτονομίας με βάση το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP. Εντούτοις, η Porsche κάνει γνωστό ότι η ουσιαστική αυτονομία στην καθημερινή χρήση του ηλεκτρικού μοντέλου έχει αυξηθεί, μέσω τεχνολογικών επεμβάσεων, όπως η διακοπή μετάδοσης στους άξονες όταν το όχημα ρολάρει.

Παράλληλα, η Porsche διευρύνει την παλέτα της Taycan, προσθέτοντας νέα χρώματα. Χρώματα που «επιστρέφουν» από το παρελθόν της μάρκας, όπως αυτά της γενιάς 964. Πέρα από τα 17 στάνταρ χρώματα, δίνεται επιπλέον δυνατότητα επιλογής από άλλα 65.

Η υπηρεσία φόρτισης της Porsche δίνει πρόσβαση σε σχεδόν 200.000 σημεία σε πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και σχεδόν 6.500 ταχυφορτιστές, 50 ή περισσοτέρων kW. Η χρέωση της υπηρεσίας γίνεται κεντρικά από την Porsche. Μάλιστα η γερμανική μάρκα έχει συνάψει συμφωνίες με ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα κλπ., για τη δωρεάν φόρτιση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων της σε 2.000 σημεία, σε πάνω από 50 χώρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!