Ηλεκτρικό πρωτότυπο θα παρουσιάσει στο Μόναχο η Porsche

Η Porsche δημοσίευσε μία teaser φωτογραφία για ένα concept car «προσανατολισμένο στο μέλλον»

Ηλεκτρικό πρωτότυπο θα παρουσιάσει στο Μόναχο η Porsche

Η Porsche δημοσίευσε μία teaser φωτογραφία για ένα concept car «προσανατολισμένο στο μέλλον»

Η Porsche επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει ένα «προσανατολισμένο στο μέλλον» concept car στο εφετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου (7-12 Σεπτεμβρίου), συνοδεύοντας την ανακοίνωση με μια εικόνα teaser του νέου αυτοκινήτου, το οποίο πιθανότατα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα μπορούσε να είναι ένα σπορ μοντέλο ή ένα supercar.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση ότι μέχρι το 2025, τα μισά από τα αυτοκίνητα που θα πουλάει θα διαθέτουν κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο 80% ως το 2030 και η μάρκα έχει θέσει ως στόχο να γίνει εντελώς ουδέτερη ανθρακικά μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Δείτε ποιες μάρκες θα βρίσκονται στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου

Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο concept car θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Το εμπρός φανάρι LED της εικόνας teaser μοιάζει με μια αναδιαμορφωμένη έκδοση του φωτιστικού σώματος της Taycan, με το φλας να φτάνει χαμηλά προς τη μάσκα. Μέχρι στιγμής, αυτός ο πιο λεπτός σχεδιασμός προβολέων έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας.

Πιστεύεται ότι αυτό το εκθεσιακό μοντέλο δεν θα είναι μια προεπισκόπηση του ηλεκτρικού αντικαταστάτη της Porsche για την Macan. Έχουν ήδη διαρρεύσει φωτογραφίες του SUV που αποκαλύπτουν μεγάλο μέρος του αμαξώματος του και το εμπρός τμήμα δεν μοιάζει με αυτό του teaser.

Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας φαίνεται επίσης πολύ χαμηλότερο από ένα SUV, επομένως μπορεί να είναι μια ένδειξη για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ηλεκτρικό σπορ ή supercar μοντέλο της Porsche. Θα μπορούσε να είναι και πρώτη εφαρμογή της υβριδικής αγωνιστικής τεχνολογίας για το 2023, που βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης, για την επερχόμενη κατηγορία LMDh του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Η εταιρεία έχει και στο παρελθόν εισάγει νέες τεχνολογίες σε κορυφαία supercars. Στη δεκαετία του ’80 ήταν η τετρακίνητη 959, τη δεκαετία του 2000 η Carrera GT με κινητήρα V10 και, πιο πρόσφατα, η Porsche λανσάρισε το plug-in υβριδικό 918 Spyder.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!