Επιβράβευση των «πράσινων» οδηγών από τη Fiat

Οι πρώτοι 100 πιο οικονομικοί οδηγοί του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, Fiat 500 ήδη έλαβαν δωροεπιταγές για τις πλατφόρμες Amazon, Zalando και Apple Music

Επιβράβευση των «πράσινων» οδηγών από τη Fiat

Οι πρώτοι 100 πιο οικονομικοί οδηγοί του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, Fiat 500 ήδη έλαβαν δωροεπιταγές για τις πλατφόρμες Amazon, Zalando και Apple Music

Το πρόγραμμα επιβράβευσης «KIRI» δημιουργήθηκε από την Fiat, σε συνεργασία με την KIRI Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis ώστε να δίνει κίνητρο στους οδηγούς του νέου 500e να ακολουθούν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης. Τέσσερις μήνες μετά την αρχή του προγράμματος, οι 100 πιο αποδοτικοί οδηγοί κέρδισαν δωροεπιταγές ενώ παράλληλα μείωσαν το κόστος φόρτισης των αυτοκινήτων τους.

Το «KIRI» βασίζεται στην έμπρακτη επιβράβευση μέσω ψηφιακού νομίσματος που εξαργυρώνεται σε ένα πλήθος διαδικτυακών καταστημάτων. Η αξία ενός «KIRI» ισούται με την απαλοιφή 250 τόνων CO2, ποσότητας που μπορεί να απορροφήσει σε ένα χρόνο μια έκταση 10 εκταρίων με Παυλώνιες, δέντρο που αποτελεί και το σύμβολο της KIRI Technologies. Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ απλή. Το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή «FIAT» και να εγγραφεί στην πλατφόρμα της KIRI. Από εκεί και πέρα, όσο πιο προσεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή του.

Δείτε ποια είναι η πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης στην οποία πωλείται το ηλεκτρικό 500

Μέσω της βαθμολογίας eco:Score αξιολογούνται ο τρόπος επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, καθώς και η ικανότητα του οδηγού να διατηρεί μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία εκμεταλλευόμενος τη ροή της κίνησης, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιεί την αυτονομία του ηλεκτρικού του 500. Το eco:Score αποτελεί μέρος των υπηρεσιών Uconnect, του συστήματος πολυμέσων της Fiat, το οποίο βαθμολογεί τον οδηγό σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100 και του παρέχει συμβουλές για μια πιο αποδοτική χρήση του αυτοκινήτου του.

Όσο μεγαλύτερο είναι το eco:Score, τόσο περισσότερα KIRI νομίσματα κερδίζει ο χρήστης. Στις αστικές μετακινήσεις με μια μέση βαθμολογία στην οδήγηση και κάλυψη 10.000χλμ./έτος, ο χρήστης μπορεί να κερδίσει νομίσματα KIRI αξίας έως και 150 ευρώ. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών ώστε να οδηγούν με τρόπο  φιλικό προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα η ανάλυση των δεδομένων που παρείχε το eco:Score σε χρήστες στην Ιταλία, έδειξε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή KIRI είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία αυξημένη κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τους μη εγγεγραμμένους χρήστες. Οι πλέον αποδοτικοί οδηγοί που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή είχαν ακόμα 10 μονάδες καλύτερη βαθμολογία και έτσι με σύνολο 20% καλύτερη απόδοση απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ακόμα χαμηλότερο κόστος φόρτισης.

Το αμιγώς ηλεκτρικό 500, αποτελεί τη νέα εκδοχή του που εξελίχθηκε σε ένα καινοτόμο, πάντα συνδεδεμένο και με μηδενικούς ρύπους μέσο μετακίνησης. Παράλληλα το νέο 500 είναι το πλέον προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς, με την τιμή της γκάμας να ξεκινά κάτω  από τις 20.000 ευρώ, με χρήση του όφελους από το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!