Το ηλεκτρικό Fiat 500 βγαίνει εκτός Ευρώπης

Ανήμερα των γενεθλίων του αυθεντικού 500, αποφάσισαν να λανσάρουν την ηλεκτρική έκδοση και έξω από τα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου

Το ηλεκτρικό Fiat 500 βγαίνει εκτός Ευρώπης

Ανήμερα των γενεθλίων του αυθεντικού 500, αποφάσισαν να λανσάρουν την ηλεκτρική έκδοση και έξω από τα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης που θα διατεθεί το 3ης γενιάς, αμιγώς ηλεκτρικό 500, ανακοίνωση που έκανε η Fiat με αφορμή την 64η επέτειο από την παρουσίαση του.

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος που οι εορτασμοί της δημιουργίας του θρυλικού μας μοντέλου, συμπίπτουν με ένα συμβολικό βήμα: το λανσάρισμα της τρίτης και αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς του 500 για πρώτη φορά σε χώρα εκτός Ευρώπης, το Ισραήλ», δήλωσε ο Olivier François, CEO της Fiat και CMO της Stellantis. «Και δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερη τοποθεσία για αυτή την ανακοίνωση από την οροφή του ιστορικού εργοστασίου μας στο Lingotto, η οποία στο παρελθόν λειτούργησε ως πίστα δοκιμών και σήμερα αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της ιστορίας και του μέλλοντος της Fiat και του 500. Εδώ σε αυτή την οροφή κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος κρεμαστός κήπος της Ευρώπης, που αντιπροσωπεύει την «πράσινη» πορεία της Fiat και τις κοινές μας αξίες. Δεν είναι απλά πράσινο, αλλά πράσινο για όλους. Αυτό είναι το DNA της Fiat και αυτή είναι η δέσμευση μας».

Δείτε ακόμη: Το ηλεκτρικό Fiat 500 με μηνιαία δόση κάτω από 300 ευρώ

Το νέο ηλεκτρικό 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat, χάρη στην αυτονομία του (320 χλμ. στον κύκλο WLTP), τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης (αυτονομία 50 χλμ. σε 5 λεπτά), τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας αλλά και το προσιτό κόστος (από 19.970 ευρώ στην Ελλάδα με το όφελος από την επιδότηση), προσφέρει μια αστική λύση μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους.

Η Fiat επέλεξε να αρχίσει αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, με το μοντέλο που αποτελεί ορόσημο γι’ αυτή. Στη δεκαετία του 1960, το πρώτο 500 ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που έκαναν προσιτή για όλους την αυτοκίνηση. Στη συνέχεια, η 2η γενιά του μοντέλου το 2007, έδωσε έμφαση στο στιλ στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Σήμερα το αμιγώς ηλεκτρικό 500 συνδυάζει τα δύο παραπάνω με τη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!