Ανανεώθηκε το Hyundai Bayon

H Hyundai ανανέωσε το Hyundai Bayon με νέο σχεδιασμό και αλλαγές εσωτερικό.

Ανανεώθηκε το Hyundai Bayon

H Hyundai ανανέωσε το Hyundai Bayon με νέο σχεδιασμό και αλλαγές εσωτερικό.

Η Hyundai παρουσίασε το νέο Bayon με πιο τολμηρή και σχεδίαση. Το κομψό Β-SUV είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας SUV της Hyundai και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021. Τώρα, στα μέσα της ζωής του, ανανεώνεται με αναβαθμίσεις στο εσωτερικό και την τεχνολογία.

Το Bayon διαθέτει αιχμηρή και ξεχωριστή σχεδίαση, σε έναν τύπο αμαξώματος crossover SUV που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη. Μια εμπρός μπάρα LED DRL (Daytime Running Lights) έχει ενσωματωθεί για να δημιουργήσει μια φωτεινή υπογραφή Seamless Horizon. Το σχήμα και το μοτίβο του εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και η μάσκα του ψυγείου, έχουν βελτιωθεί για να δημιουργήσουν μια πιο τολμηρή εμφάνιση.

Το πίσω μέρος διαθέτει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ έχουν προστεθεί νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών. Διατίθενται συνολικά εννέα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων χρωμάτων: Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl. Μια προαιρετική δίχρωμη οροφή σε Phantom Black είναι επίσης διαθέσιμη.

Hyundai Bayon

Η Hyundai δεν αναφέρθηκε στους κινητήρες του Bayon, που πιθανότατα σημαίνει ότι θα συνεχίζει να βασίζεται κυρίως στον turbo βενζινοκινητήρα 1 λίτρου σε απλή και ήπια υβριδική έκδοση 48V, με απόδοση 100 και 120 ίππων. Οι εκδόσεις αυτές συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων.

Το νέο Bayon προσφέρει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας, καθώς το ψηφιακό cockpit και το σύστημα infotainment έχουν αναβαθμιστεί, χάρη στην εισαγωγή των Over-the-Air (OTA) ενημερώσεων. Mια συστάδα LCD 4,2 ιντσών και μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού.

Hyundai Bayon

Υπάρχει η προαιρετική επιλογή ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25″, συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση smpartphone και η τελευταία έκδοση του συστήματος τηλεματικής Bluelink. Ένα premium ηχοσύστημα Bose συμπληρώνει το πακέτο, υποσχόμενο στους επιβάτες μια ακουστική εμπειρία υψηλής ποιότητας χάρη στα οκτώ ηχεία του, συμπεριλαμβανομένου ενός subwoofer.

Το ανανεωμένο μοντέλο έχει αντικαταστήσει τις λυχνίες με τεχνολογία LED για αυξημένο φωτισμό μέσα στο αυτοκίνητο, από τα προαιρετικά φωτιστικά συστήματα Room/Map και Sunvisor, και διαθέτει την επιλογή της τεχνολογίας πολύχρωμου εμπρός φωτισμού περιβάλλοντος, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να ρυθμίζουν το χρώμα του ανάλογα με τη διάθεσή τους.

Μια σειρά από συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης συμπληρώνουν την εικόνα. Το Lane Following Assist (LFA) διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας. Το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) πρώτα προειδοποιεί ηχητικά και ύστερα φρενάρει αυτόματα για να αποτρέψει σύγκρουση και περιλαμβάνει τη λειτουργία Junction Turning, για διασταυρώσεις.

Το Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) χρησιμοποιεί πολλαπλούς αισθητήρες τοποθετημένους γύρω από το αυτοκίνητο και μπορεί να φρενάρει αυτόματα για να αποτρέψει σύγκρουση. Το Smart Cruise Control (NSCC) χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης για να ρυθμίζει αυτόνομα την ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο.

Hyundai Bayon

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!