To μέλλον της Honda μέσω των concept Saloon και Space-Hub

Τα πρωτότυπα Saloon και Space-Ηub προλογίζουν το μέλλον των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Honda, στοχεύοντας σε μικρότερες, πιο αποδοτικές μπαταρίες και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

To μέλλον της Honda μέσω των concept Saloon και Space-Hub

Τα πρωτότυπα Saloon και Space-Ηub προλογίζουν το μέλλον των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Honda, στοχεύοντας σε μικρότερες, πιο αποδοτικές μπαταρίες και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

Η Honda αποκάλυψε δύο ριζοσπαστικά νέα αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα αυτοκίνητα στην Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας. Μέρος της νέας σειράς 0 (Ζero) της Honda, τα δύο μοντέλα ονομάζονται απλά Saloon και Space-Ηub.

Το Saloon είναι ένα κομψό σπορ δίθυρο αυτοκίνητο με σαφή εστίαση στον οδηγό. Αυτό το μοντέλο θα είναι η ναυαρχίδα της Σειράς 0, η οποία σύμφωνα με τη Honda επιδιώκει να προσφέρει την «απόλυτη χαρά της οδήγησης». Χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με ιαπωνική εταιρεία του να τονίζει ότι το αυτοκίνητο είναι «πιο ευρύχωρο από ό,τι μπορεί να φανταστεί ο κόσμος», παρά τη γραμμή οροφής που χαμηλώνει έντονα προς τα πίσω.

Το Space-Ηub είναι ένα όχημα με πιο ευθύγραμμο σχεδιασμό και το εσωτερικό που μοιάζει με σαλόνι. Η Honda τονίζει την εξαιρετική ορατότητα με έναν ευέλικτο χώρο που προσαρμόζεται άμεσα σε ό,τι θέλουν να κάνουν οι χρήστες. Το όνομα Ηub είναι μια αναφορά στην καμπίνα, η οποία «συνδέει τους ανθρώπους με τους ανθρώπους και τους ανθρώπους με την κοινωνία, δημιουργώντας αμοιβαία απήχηση».

Στόχος της Honda είναι όλα τα οχήματα που κατασκευάζει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2040, είτε με μπαταρία είτε με κυψέλες καυσίμου, με την εταιρεία να είναι αποφασισμένη να πετύχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του οχήματος. Επίσης, στοχεύει σε μηδενικά θανατηφόρα ατυχήματα που αφορούν τα μοντέλα αυτοκινήτων και ποδηλάτων της έως το 2050. Και οι δύο στόχοι έχουν επηρεάσει το πρόγραμμα 0 Series.

Και τα δύο concept ακολουθούν τη φιλοσοφία της Honda «Man-Maximum, Machine-Minimum» με μέγιστο εσωτερικό χώρο για τους επιβάτες και ελάχιστο χώρο για το σύστημα κίνησης. Ως αποτέλεσμα, η Honda αναφέρει ότι η προσέγγιση Thin, Light and Wise (λεπτό, ελαφρύ και σοφό) ξεπερνά την τρέχουσα τάση για ογκώδη βαριά και έξυπνα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Το μηδέν παραπέμπει επίσης στο σχεδιασμό μπλε ουρανού της Honda, καθώς η ιαπωνική εταιρεία επιστρέφει στην αφετηρία της ως αυτοκινητοβιομηχανία και δημιουργεί εντελώς νέα EV από το μηδέν.

Αμφότερα τα concept διαθέτουν λεπτές, χαμηλού ύψους ειδικές πλατφόρμες EV, χρησιμοποιώντας μικρότερες, ελαφριές μπαταρίες και κινητήρες για να παρέχουν σπορ οδήγηση και υψηλή απόδοση, και υιοθετούν μια προσέγγιση που καθορίζεται από το λογισμικό, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, για πρόσθετη ηρεμία και ασφάλεια. Εκτός από τη ριζοσπαστική νέα φιλοσοφία σχεδιασμού που ονομάζεται Art of Resonance, η Honda έχει επίσης ανασχεδιάσει το λογότυπο H για τα αυτοκίνητα της σειράς 0.

Παρότι τα Saloon και Space-hub είναι concept, η Honda αναφέρει ότι θα μπορούσαν να βγουν στην παραγωγή στο μέλλον και δίνουν μια πρόγευση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θα είναι κοινή για όλα τα αυτοκίνητα της σειράς 0. Η τεχνολογία των concept περιλαμβάνει επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά υποβοήθησης του οδηγού, με την αυτόνομη λειτουργία hands-off να λέγεται ότι θα είναι δυνατή και σε μέρη του οδικού δικτύου που δεν είναι αυτοκινητόδρομοι.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!