Το 2025 η έκδοση παραγωγής του Toyota Sport Crossover Concept

Η αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Toyota θα επεκταθεί περαιτέρω με ένα νέο τετράθυρο fastback που αναμένεται να καταφθάσει το 2025.

Το 2025 η έκδοση παραγωγής του Toyota Sport Crossover Concept

Η αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Toyota θα επεκταθεί περαιτέρω με ένα νέο τετράθυρο fastback που αναμένεται να καταφθάσει το 2025.

Στο πλαίσιο των σχεδίων της Toyota να παρουσιάσει έξι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία έως το 2026 στην Ευρώπη, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Sport Crossover Concept θα ανοίξει το δρόμο για μια έκδοση παραγωγής το 2025.

Η Toyota παρουσίασε αρχικά το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο fastback στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης μαζί με το bZ Flexspace Concept. Τότε, είχε και το πρόθεμα bZ που δίνει η Toyota στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, αλλά αυτό έχει πλέον εγκαταλειφθεί, και η ονομασία του μοντέλου έχει γίνει απλά Sport Crossover Concept.

Μπορούμε να περιμένουμε μια έκδοση παραγωγής του concept να καταφθάνει το 2025 και αν κρίνουμε μόνο από το ανυψωμένο αμάξωμά του, θα πρέπει να αποτελέσει ανταγωνιστή για τα Polestar 2, Hyundai Ioniq 6 και το επερχόμενο Kia EV4. Η Toyota ισχυρίζεται ότι το Sport Crossover Concept θα προσφέρει μια ελκυστική πρόταση για τους πελάτες που αγοράζουν για πρώτη φορά ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μια κομψή εναλλακτική λύση στα SUV.

Το 2019, η Toyota και η κινεζική κατασκευάστρια BYD συμφώνησαν να συνεργαστούν στον τομέα έρευνας και εξέλιξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το Sport Crossover Concept αναμένεται ότι θα τροφοδοτείται από μπαταρίες που παράγονται από την BYD, πιθανότατα ένα πακέτο μπαταριών LFP Blade που είδαμε στο BYD Seal. Μια προηγούμενη φωτογραφία του εσωτερικού του concept παρουσίασε μια φωτεινή και ευρύχωρη καμπίνα, που δεν είχε σχεδόν καθόλου φυσικά κουμπιά.

Το Sport Crossover Concept θα τοποθετηθεί επάνω από το Toyota Urban SUV Concept στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας. Αυτό το compact ηλεκτροκίνητο SUV θα ξεκινήσει να πωλείται το 2024, αν και -όπως συμβαίνει και με το Sport Crossover Concept- δεν έχουμε ακόμη πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!