HiPhi A: Ηλεκτρικό Hypercar 1.305 ίππων

Το HiPhi A εμπνέεται από τα κορυφαία hypercar και διαθέτει εντυπωσιακές επιδόσεις, με μέγιστη ισχύ 1.305 ίππων, επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δλ. και τελική ταχύτητα σχεδόν 300 χλμ./ώρα.

HiPhi A: Ηλεκτρικό Hypercar 1.305 ίππων

Το HiPhi A εμπνέεται από τα κορυφαία hypercar και διαθέτει εντυπωσιακές επιδόσεις, με μέγιστη ισχύ 1.305 ίππων, επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δλ. και τελική ταχύτητα σχεδόν 300 χλμ./ώρα.

H κινεζική εταιρεία HiPhi παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar το HiPhi A στη Σαγκάη, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την WESAIL New Energy Automotive. Συνδυάζει την τεχνολογία μπαταριών και κινητήρων που ανέπτυξε η HiPhi με τα παραδοσιακά στοιχεία του hypercar Apollo της WESAIL New Energy Automotive. Το μοντέλο θα κάνει το φυσικό του ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou. Το HiPhi A πρόκειται να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, με προγραμματισμένη έναρξη παραγωγής και παράδοσης το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Το HiPhi A διαθέτει στυλ αιχμής εμπνευσμένο από τη μελλοντική αισθητική της εταιρείας, με ένα φινίρισμα από ανθρακονήματα και ματ χρώμα που κολακεύει το αμάξωμα του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό προσφέρει τις λεπτομέρειες LuxTech της HiPhi, συμπεριλαμβανομένης της εστιασμένης στον οδηγό διαμόρφωσης στην εμπρός σειρά καθισμάτων, με το επαναστατικό HiPhi Bot, και του ευρύχωρου και άνετου πίσω μέρους που εξασφαλίζει ότι το 4θυρο 4θέσιο μοντέλο είναι ένα ψηφιακό ηλεκτρικό hypercar για την επόμενη γενιά.

Το HiPhi A θα επιδεικνύει ακραίες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δλ. και στόχος είναι να αναπτύσσει τελική ταχύτητα σχεδόν 300 χλμ./ώρα. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με το σύστημα κίνησης υψηλών επιδόσεων που έχει αναπτύξει η HiPhi όσον αφορά τις μπαταρίες και τους κινητήρες. Βασισμένο στην πλατφόρμα 800V, το σύστημα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και δύο μοτέρ πίσω, με μέγιστη ισχύ έως 1.305 ίππους.

Οι κινητήρες υιοθετούν τον κορυφαίο στον κλάδο σχεδιασμό ρότορα υψηλής ταχύτητας από ανθρακονήματα, συνδυασμένο με πλήρη ψύξη με λάδι και τεχνολογία άμεσης ψύξης μαγνητικού πηνίου κυλίνδρου, επιτρέποντας ταχύτητες 22.000 στροφών ανά λεπτό και υψηλή απόδοση ισχύος διάρκειας άνω των 30 λεπτών. Ταυτόχρονα, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία, οι κινητήρες του HiPhi A είναι ελαφροί, μικρών διαστάσεων, αθόρυβοι και αναβαθμίσιμοι.

Το πακέτο μπαταριών είναι εξίσου καινοτόμο, ικανό να εκφορτίζει ισχύ 1,5 MW στην κορυφή της απόδοσής του. Σε μια πρωτοτυπία στον κλάδο, διαθέτει ένα προστατευτικό από ανθρακονήματα στο κάτω μέρος του, που είναι αλεξίσφαιρο, και ένα πάνω κάλυμμα επίσης από ανθρακονήματα, που έχουν πυρίμαχη επίστρωση.

Το HiPhi A χρησιμοποιεί επίσης με καινοτόμο τρόπο το πρώτο κράμα τιτανίου TC4 ποιότητας αεροσκάφους στο εσωτερικό και εξωτερικό διάκοσμο του αυτοκινήτου, εκτός από κράματα αλουμινίου υψηλής απόδοσης, κεραμικά και άλλα υλικά στο πλαίσιο. Εν τω μεταξύ, η HiPhi θα συνεργαστεί με το Κέντρο Ευφυών Συστημάτων Παραγωγής του Πανεπιστημίου ShanghaiTech για να προωθήσει την εφαρμογή και τη διάδοση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου, όπως το ενεργό σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς, η συνεχώς μεταβαλλόμενη απόσβεση CDC, καθώς και η κατανομή βαρών που βρίσκεται κοντά στο 50:50, αποτελούν τα θεμέλια για τον ευέλικτο οδηγικό χαρακτήρα του HiPhi A. Θα είναι επίσης εξοπλισμένο με την κορυφαία τεχνολογία torque vectoring HVC για τη βελτίωση της συμπεριφοράς του οχήματος, με αποτέλεσμα 15% βελτίωση στις στροφές και 10% βελτίωση στις επιδόσεις πέδησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!