H συλλεκτική Maserati MC20 Notte

H ειδική έκδοση της Maserati MC20 Notte είναι συλλεκτική, καθώς θα παραχθούν μόνο 50 μονάδες της.

H συλλεκτική Maserati MC20 Notte

H ειδική έκδοση της Maserati MC20 Notte είναι συλλεκτική, καθώς θα παραχθούν μόνο 50 μονάδες της.

Όταν ένας κατασκευαστής λανσάρει ένα νέο supercar, συνηθίζεται να ακολουθούν ορισμένες ειδικές εκδόσεις και αυτό ακριβώς έκανε και η Maserati με τη νέα MC20 Notte. Πρόκειται για την πρώτη περιορισμένη έκδοση της MC20, και σύμφωνα με τη Maserati, η Notte γιορτάζει το τολμηρό πνεύμα της ιταλικής φίρμας. Η αποκλειστικότητα είναι εξασφαλισμένη με αυτή τη νέα ειδική έκδοση, καθώς ο αριθμός περιορίζεται σε μόλις 50 μονάδες παγκοσμίως.

Η Maserati δεν ισχυρίζεται ότι η Notte έχει κάποια βελτίωση των επιδόσεων σε σχέση με το στάνταρ αυτοκίνητο, όχι ότι κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο ούτως ή άλλως. Η MC20 εφοδιάζεται με έναν 3λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα «Nettuno», που αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων με χρόνο επιτάχυνσης από τα 0-100 χλμ./ώρα 2,9 δλ. και τελική ταχύτητα άνω των 325 χλμ./ώρα.

Η Notte Edition προσθέτει ένα νέο ματ χρωματισμό που ονομάζεται «nero essenza» και λεπτομέρειες όπως το σήμα με την τρίαινα της Maserati, τα πλευρικά λογότυπα και το έμβλημα «Maserati» είναι τώρα ματ λευκό και χρυσό αντί για ασημί. Υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών «birdcage», οι ίδιες που συναντώνται και στη βασική MC20, αλλά βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα με περισσότερες λευκές και χρυσές πινελιές. Πίσω από αυτές, είναι ορατές οι μαύρες δαγκάνες φρένων.

Η καμπίνα της Notte δεν έχει μείνει ανέγγιχτη. Τα σπορ καθίσματα με επένδυση Alcantara διαθέτουν κίτρινες ραφές και το τιμόνι έχει ένθετα από ανθρακονήματα. Υπάρχει επίσης μια μεταλλική πλάκα με την επιγραφή «UNA DI 50» (μία από τις 50) ανάμεσα στα καθίσματα. Η Maserati δεν αναφέρει πει πόσο κοστίζει η MC20 Notte Edition, αλλά αναμένουμε ότι θα είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με την MC20 των 216.000 ευρώ (τιμή Ιταλίας).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!