Subaru Sport Mobility Concept: Ηλεκτρικό δίθυρο coupe του μέλλοντος

Η Subaru παρουσίασε ένα δίθυρο ηλεκτρικό coupe concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Subaru Sport Mobility Concept: Ηλεκτρικό δίθυρο coupe του μέλλοντος

Η Subaru παρουσίασε ένα δίθυρο ηλεκτρικό coupe concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Η Honda δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό δίθυρο coupe concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, καθώς και η Subaru συμμετείχε με το νέο Sport Mobility Concept. Παρά το μάλλον άχαρο όνομα, οι οπαδοί της Subaru θα πρέπει να ενθουσιαστούν με το Sport Mobility Concept γιατί δείχνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να σκέφτεται πώς μπορεί να προσεγγίσει την αγορά των σπορ αυτοκινήτων με ηλεκτροκίνηση.

Η Subaru αναφέρει ότι το Sport Mobility Concept ενσαρκώνει την ευχαρίστηση να πηγαίνεις οπουδήποτε, οποτεδήποτε και να οδηγείς κατά βούληση σε καθημερινά αλλά και εξαιρετικά περιβάλλοντα. Δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες για το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αλλά η Subaru προτείνει ότι θα μπορούσε να είναι τετρακίνητο με τον οδηγό «να ελέγχει και τους τέσσερις τροχούς κατά βούληση».

Το Sport Mobility Concept διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από τα παραδοσιακά coupe. Το τετραγωνισμένο αμάξωμα με το επίπεδο καπό και το φουσκωτό εμπρόσθιο τμήμα καθώς και οι τετραγωνισμένοι θόλοι τροχών του προσδίδουν έντονη παρουσία. Στο πλάι βλέπουμε ψηφιακούς εξωτερικούς καθρέπτες και πιο χαμηλά στο αμάξωμα φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

Μπροστά υπάρχουν λεπτά LED φωτιστικά σώματα, μαζί με δύο μεγαλύτερα τμήματα που μοιάζουν με τα κλασικά δευτερεύοντα φώτα που θα συναντούσατε σε ένα αυτοκίνητο ράλλυ. Στο πίσω μέρος υπάρχουν και άλλα LED και το «SUBARU» που αναγράφεται είναι επίσης φωτισμένο. To Sport Mobility Concept θα μπορούσε να αποτελέσει το διάδοχο του BRZ.

Τους τελευταίους μήνες φημολογείται ότι η Subaru θα κάνει την επιστροφή της στο WRC, με τον πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda, να επιθυμεί να βοηθήσει τη μάρκα να επιστρέψει στο κορυφαίο Πρωτάθλημα ράλλυ. Αμφιβάλλουμε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Sport Mobility Concept είναι μια προεπισκόπηση μιας μελλοντικής συμμετοχής στο WRC, αλλά δείχνει ότι η Subaru δεν έχει ξεχάσει την πλούσια κληρονομιά της στα ράλλυ.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Subaru στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!