Η Honda αναβίωσε το Prelude στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Το νέο Prelude Concept της Honda είναι ηλεκτρικό και αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του Japan Mobility Show 2023.

Η Honda αναβίωσε το Prelude στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο

Το νέο Prelude Concept της Honda είναι ηλεκτρικό και αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του Japan Mobility Show 2023.

Συζητιόταν εδώ και πολύ καιρό: η αναβίωση του Prelude. Ένα κουπέ που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και ήταν το μοντέλο στο οποίο η Honda εφάρμοσε για πρώτη φορά (για τη μάρκα) πολλά νέα στοιχεία εξοπλισμού και τεχνολογίες, όπως η ηλεκτρική ηλιοροφή (1978), τα αναδιπλούμενα φώτα (1982), το A.L.B.(anti-lock brakes, 1982) και η τετραδιεύθυνση (1987). Η τελευταία (5η) γενιά του ιαπωνικού κουπέ λανσαρίστηκε το 1996 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2001.

Με το Prelude Concept που παρουσίασε στη έκθεση του Τόκιο, η Honda δεν αναβιώνει απλώς το κουπέ μοντέλο. Παράλληλα μας δίνει μια γεύση για τα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Honda, Toshihiro Mibe: «Αυτό το μοντέλο θα γίνει το πρελούδιο για τα μελλοντικά μας μοντέλα, τα οποία θα κληρονομήσουν τη “απόλαυση της οδήγησης” στο πλήρες ηλεκτρισμένο μέλλον και θα ενσαρκώσουν την αναλλοίωτη σπορ νοοτροπία της Honda».

Ελάχιστες είναι παρόλα αυτά οι πληροφορίες που έχουν αποκαλυφθεί για το Prelude Concept. Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αλλά χωρίς άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Να σημειώσουμε πάντως πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ηλεκτρικά δίθυρα κουπέ στην αγορά, αν και είναι γνωστό πως η Caterham ετοιμάζει το Project V και η Porsche την ηλεκτρική Cayman.

Το Honda Prelude Concept ξεχωρίζει για τη μοντέρνα του εμφάνιση με κυρίαρχα στοιχεία το χαμηλό και τονισμένο ρύγχος, την φωτεινή μπάρα που συνδέει τους προβολείς, τις πτυσσόμενες χειρολαβές στις πόρτες και την επίσης φωτεινή μπάρα στο πίσω μέρος που αποτελεί συνέχεια των φωτιστικών σωμάτων, κάτω από τη διακριτική αεροτομή.

Συνολικά, το Prelude Concept φαίνεται αρκετά έτοιμο για να μπει στην παραγωγή, αν και το εσωτερικό δεν αποκαλύφθηκε ακόμη. Η Honda άλλωστε δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο Prelude. Το πλάνο εξηλεκτρισμού της πάντως περιλαμβάνει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!