Ferrari SP-8: Απρόσιτη αποκλειστικότητα

Θαυμάστε την τολμηρή και μοναδική Ferrari SP-8 που δημιουργήθηκε για έναν ξεχωριστό πελάτη.

Ferrari SP-8: Απρόσιτη αποκλειστικότητα

Θαυμάστε την τολμηρή και μοναδική Ferrari SP-8 που δημιουργήθηκε για έναν ξεχωριστό πελάτη.

Η Ferrari έχει μεγάλη ιστορία στην κατασκευή αυτοκινήτων κατά παραγγελία για τους αγαπημένους πελάτες της και η τελευταία δημιουργία της σειράς «One-Off series» είναι η SP-8. Το όνομα SP-8 είναι μέρος του προγράμματος Special Project της Ferrari, με το 8 να θεωρείται τυχερός αριθμός στην κινεζική κουλτούρα, καθώς ο πελάτης είναι από την Ταϊβάν.

Η SP-8, χρησιμοποιεί το πλαίσιο και τον κινητήρα της F8 Spider και όχι της πιο πρόσφατης 296 GTB. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κεντρικά τοποθετημένος ένας V8 κινητήρας 3,9 λίτρων με twin-turbo. H Ferrari δεν αποκάλυψε αν έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του κινητήριου συνόλου ειδικά για την SP-8, από τους 721 ίππους και τα 770 Nm ροπής της F8 Spider.

Ενώ η SP-8 είναι προφανώς σημαντικά αναθεωρημένη από την F8 Spider, η πιο σημαντική αλλαγή είναι η πλήρης έλλειψη οροφής. Υπάρχουν αλλαγές στα πάνελ του αμαξώματος από τον νέο εμπρός προφυλακτήρα, τις πλευρικές επιφάνειες και τον πίσω προφυλακτήρα, τα οποία μαζί με το κάλυμμα του κινητήρα έχουν βελτιστοποιηθεί σε αεροδυναμική σήραγγα.

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι επίσης νέας σχεδίασης, ενώ τα πίσω φώτα έχουν επηρεαστεί από το Roma. Η Ferrari αναφέρει ότι οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες πέντε ακτίνων είναι μια σύγχρονη εκδοχή των τροχών της F40 και έχουν ματ γκρι χρώμα. Στο εξωτερικό δεσπόζει διχρωμία με ματ γκρι φινίρισμα στο πίσω μέρος και ένα τμήμα από ανθρακονήματα εμπρός.

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα έχει αναδιαμορφωθεί με έναν επιλογέα ταχυτήτων με διακόπτες από την SF90, αντί για τα πλήκτρα που χρησιμοποιούσε το F8. Τα bucket καθίσματα είναι επενδυμένα με navy blue Alcantara και κίτρινες λεπτομέρειες στα άκρα και το ταμπλό. Η SP-8 είναι παρούσα στο Finali Mondiali Ferrari στην πίστα του Mugello το οποίο είναι μια γιορτή για τους πελάτες της Ferrari στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στη συνέχεια θα εκτεθεί στο Μουσείο της Ferrari στο Maranello.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!