To πρωτότυπο Nissan Hyper Tourer ανιχνεύει τη διάθεση των επιβατών του

Το νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό MPV concept Nissan Hyper Tourer θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

To πρωτότυπο Nissan Hyper Tourer ανιχνεύει τη διάθεση των επιβατών του

Το νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό MPV concept Nissan Hyper Tourer θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Η Nissan βρίσκεται στο μέσο της διαδικασίας αποκάλυψης μιας σειράς ευφάνταστων concept αυτοκινήτων ενόψει του Tokyo Motor Show που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου και το πιο πρόσφατο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό MPV πολλαπλών σκοπών (Multi-Purpose Vehicle) που ονομάζεται Hyper Tourer.

Όπως και τα πρωτότυπα Hyper Urban και Hyper Adventure που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες εβδομάδες, το Hyper Tourer διαθέτει άφθονες ακμές, φουτουριστική τεχνολογία και πολυτελείς πινελιές.

Η Nissan αναφέρει ότι το Hyper Tourer προσδιορίζει εκ νέου το ταξίδι, συνδυάζοντας την άνεση ενός πολυτελούς σαλονιού με την ευκολία ενός επιβατικού van. Το εσωτερικό ακολουθεί παρόμοιο μοτίβο με τα άλλα concept μοντέλα που αναφέρθηκαν, με έμφαση στη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας.

Το ταμπλό είναι σε μεγάλο βαθμό ψηφιοποιημένο με μια ευρεία οθόνη και χωρίς φυσικούς διακόπτες ή κουμπιά. Η πλήρως αυτόνομη λειτουργία οδήγησης του Hyper Tourer σημαίνει ότι οι δύο εμπρός επιβάτες μπορούν να περιστρέφουν τα καθίσματά τους για να αλληλεπιδρούν με τους πίσω επιβάτες.

Η Nissan αναφέρει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παρακολουθεί τα εγκεφαλικά κύματα, τους καρδιακούς παλμούς, την αναπνοή και ακόμη και τον ιδρώτα, προσαρμόζοντας τη μουσική και το φωτισμό ανάλογα με τη διάθεση των επιβατών.

Τεχνικές λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης του Hyper Tourer δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά είναι αμιγώς ηλεκτρικό με σύστημα τετρακίνησης που παράγει ομαλή επιτάχυνση και επιβράδυνση, σύμφωνα με τη Nissan. Όπως και τα Hyper Urban και Hyper Adventure, το Hyper Tourer διαθέτει το V2X (Vehicle-to-Everything), που σημαίνει ότι μπορεί να παρέχει ενέργεια σε κτίρια και συσκευές.

Δείτε τις τιμές όλωντ των μοντέλων της Nissan στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!