To περιπετειώδες Nissan Hyper Adventure concept

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό concept αυτοκίνητο της Nissan για το Japan Mobility Show, το Hyper Adventure, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα ταξίδια στην φύση.

To περιπετειώδες Nissan Hyper Adventure concept

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό concept αυτοκίνητο της Nissan για το Japan Mobility Show, το Hyper Adventure, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα ταξίδια στην φύση.

Η Nissan παρουσίασε το Nissan Hyper Adventure, το δεύτερο όχημα στη σειρά προηγμένων αμιγώς ηλεκτρικών concept για το Japan Mobility Show στις 25 Οκτωβρίου. Το ψηφιακό concept είναι ένα σπορ SUV σχεδιασμένο για ανθρώπους παθιασμένους με τις υπαίθριες περιπέτειες και έναν οικολογικό τρόπο ζωής. Το Nissan Hyper Adventure concept και η τεχνολογία V2X οραματίζονται να καλύπτουν τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον.

Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία του παίζει πολλαπλό ρόλο ως πηγή ενέργειας, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τα gadget τους ή ακόμα και τα ηλεκτρικά τζετ σκι τους αλλά και να φωτίζουν το κάμπινγκ. Η ικανότητά του V2X (όχημα προς τα πάντα) μπορεί επίσης να παρέχει ρεύμα σε σπίτια (V2H) ή σε μια τοπική κοινότητα συνεισφέροντας πλεονάζουσα ενέργεια στο δίκτυο (V2G).

Σε ταξίδια σε ένα χιονισμένο ορεινό πέρασμα ή στο λασπωμένο μονοπάτι ενός καταπράσινου τροπικού δάσους, το προηγμένο σύστημα ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE της Nissan διασφαλίζει την προσπέλαση. Το εξωτερικό του Nissan Hyper Adventure διαθέτει δυναμικά πάνελ αμαξώματος με τη χαρακτηριστική διαγώνια γραμμή στο πλάι του οχήματος να τονίζει την ευρύχωρη καμπίνα επιβατών.

Κατευθύνοντας τον αέρα που ρέει μέσω της εμπρός αεροτομής, το αυτοκίνητο μπορεί να επιτύχει υψηλή αεροδυναμική απόδοση που ενισχύεται περαιτέρω από την αρμονική γραμμή της οροφής, των πλαϊνών παραθύρων και της επιφάνειας που καταλήγει στο πίσω μέρος. Οι τροχοί και οι προφυλακτήρες είναι εξοπλισμένοι με μηχανισμούς πρόσφυσης, για να επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται μέσα σε χιονισμένες περιοχές με ευκολία.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού και ο χώρος της καμπίνας έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση σε όλες τις καταστάσεις εύκολη και άνετη. Ο πίνακας οργάνων συνδέεται με το κάτω μέρος του παρμπρίζ, χρησιμεύοντας ως οθόνη με ευρύ οπτικό πεδίο, σαν να ήταν διαφανές το κύριο αμάξωμα και συνδέει αρμονικά το χώρο μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης χώρο φόρτωσης για απαραίτητο εξοπλισμό, όπως σκηνές, σκι ή ακόμα και καγιάκ. Τα πίσω καθίσματα είναι λειτουργικά, καθώς μπορούν να περιστρέφονται 180 μοίρες σε έναν άξονα, δημιουργώντας έτσι ένα άνετο καθιστικό, που βλέπει προς τα έξω από το πίσω μέρος του οχήματος. Αυτή η δυνατότητα, που περιλαμβάνει αυτόματα επεκτεινόμενα και ανασυρόμενα σκαλοπάτια.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Nissan στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!