Βελτιωμένο σε κάθε τομέα το νέο Audi Q4 e-tron

Η Audi παρουσίασε το αναθεωρημένο ηλεκτρικό SUV της Q4 e-tron το οποίο έχει υψηλότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αυτονομία και βελτιωμένη απόδοση, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Βελτιωμένο σε κάθε τομέα το νέο Audi Q4 e-tron

Η Audi παρουσίασε το αναθεωρημένο ηλεκτρικό SUV της Q4 e-tron το οποίο έχει υψηλότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αυτονομία και βελτιωμένη απόδοση, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Η Audi αποκάλυψε την ανανεωμένη γκάμα του SUV Q4 e-tron, με αναβαθμίσεις για τη βελτίωση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας, πέραν από νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τεχνολογίας. Αυτό θα το βοηθήσει να συνεχίσει να δίνει μάχη με αντιπάλους όπως το Skoda Enyaq και το Volkswagen ID.4.

Διαθέτει ολοκαίνουργιο ηλεκτροκινητήρα, που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με βελτιωμένη θερμική διαχείριση για καλύτερη απόδοση. Το νέο μοτέρ επιτρέπει στις θερμοκρασίες του συστήματος κίνησης να παραμένουν σταθερές σε ένα ευρύτερο φάσμα συνθηκών, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει και σε καλύτερες επιδόσεις.

Το σύστημα κίνησης αποδίδει τώρα 210 kW (286 ίππους) στα μοντέλα Q4 45 e-tron, με χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Στις κορυφαίες εκδόσεις Q4 55 e-tron, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα χάρη στην αύξηση της ισχύος στα 250 kW (340 ίππους). Η Audi έχει επίσης δηλώσει ότι όλα τα μοντέλα Q4 θα περιορίζονται στην τελική ταχύτητα των 180 χλμ./ώρα.

Για να υποστηρίξει την αύξηση των επιδόσεων, το Q4 έχει επίσης λάβει μια νέα ρύθμιση ανάρτησης, η οποία δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην άνεση και τη σταθερότητα. Εάν ενεργοποιηθεί η λειτουργία οδήγησης sport, η απόσταση από το έδαφος μειώνεται κατά 15 χιλιοστά για πιο άμεση απόκριση του αυτοκινήτου, με το τιμόνι να γίνεται και αυτό πιο άμεσο.

Το νέο Q4 e-tron διαθέτει μια μπαταρία 77 kWh, η οποία το βοηθά να επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία 562 χλμ. στην έκδοση Sportback. Διαθέτει επίσης πιο αποδοτική χημεία κυψελών, με αποτέλεσμα ο χρόνος φόρτισης 10-80% να μειωθεί σε μόλις 28 λεπτά, ανάλογα το μοντέλο.

Στο σύστημα πλοήγησης που διαθέτει, το Q4 e-tron προτείνει πριν από την εκκίνηση τους καλύτερους σταθμούς φόρτισης υψηλής απόδοσης σε κάθε διαδρομή. Το Q4 μπορεί επίσης να προθερμάνει την μπαταρία για να βελτιστοποιήσει την αποδοτικότητα. Όταν ξεκινήσει τη φόρτιση, το Q4 ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα διαχείρισης της θερμοκρασίας της μπαταρίας, για να διασφαλίσει τον ταχύτερο δυνατό χρόνου φόρτισης.

Το νέο Q4 θα λάβει επίσης μικρές τεχνολογικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υποβοηθούμενης αλλαγής λωρίδας, η οποία θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το adaptive cruise control για να βοηθά τους οδηγούς να αλλάζουν λωρίδες με ασφάλεια. Θα αποτελεί μέρος του «Technology Pack Pro» της Audi και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του Audi Multi Media Interface.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Audi στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!