Νέο ηλεκτρικό van Renault E-Tech με αυτονομία 297 χλμ.

Με την άφιξη του Trafic E-Tech, η Renault προσφέρει πλέον ηλεκτρικές επιλογές σε όλη τη γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της.

Νέο ηλεκτρικό van Renault E-Tech με αυτονομία 297 χλμ.

Με την άφιξη του Trafic E-Tech, η Renault προσφέρει πλέον ηλεκτρικές επιλογές σε όλη τη γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της.

Η Renault αποκάλυψε λεπτομέρειες για την ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς μεσαίου μεγέθους van Trafic. Με την ονομασία Trafic E-Tech, η νέα επιλογή κίνησης σημαίνει ότι ολόκληρη η γκάμα των van της Renault, από το Kangoo μέχρι το Master, είναι πλέον διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.

Το Trafic E-Tech βασίζεται στην υπάρχουσα πετρελαιοκίνητη έκδοση του Renault Trafic, και με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης να βρίσκεται κάτω από το καπό και το δάπεδο φόρτωσης. Οι διαστάσεις και το ωφέλιμο φορτίο είναι τα ίδια με αυτά του κανονικού van. Θα προσφέρονται δύο εκδόσεις αμαξώματος με διαφορετικό μήκος. Αυτό σημαίνει ότι το μήκος του δαπέδου φόρτωσης αγγίζει τα 4,15 μέτρα (στην έκδοση L2) και όγκο φορτίου που κυμαίνεται από 5,8 έως 8,9 κυβικά μέτρα. Το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τους 1,1 τόνους και υπάρχει ικανότητα ρυμούλκησης έως 750 κιλά.

Το Renault Trafic E-Tech τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 122 ίππων (90 kW), που είναι τοποθετημένος μπροστά και είναι ικανός να παράγει ροπή 245 Nm. Αυτός κινεί τους μπροστινούς τροχούς, μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 52 kWh, η οποία δίνει στο Trafic E-Tech μια αυτονομία έως και 297 χλμ. μίλια σε λειτουργία Eco. Για την πλήρη αξιοποίηση της διαθέσιμης χωρητικότητας της μπαταρίας, η Renault προσφέρει επίσης ένα μοντέλο μεγάλης αυτονομίας (322 χλμ.), που δεν έχει διαφορές στο σύστημα κίνησης, αλλά περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 90 χλμ./ώρα.

Υπάρχουν τρεις πιθανές μέθοδοι φόρτισης: ο συνήθης οικιακός φορτιστής 7 kW, η στάνταρ γρήγορη φόρτιση 22 kW και αργότερα, η Renault θα προσφέρει επίσης μια προαιρετική επιλογή γρήγορης φόρτισης συνεχούς ρεύματος 50 kW.

Η άφιξη του Trafic E-Tech σημαίνει ότι η Renault διαθέτει πλέον ηλεκτρικά φορτηγά και στις τρεις κατηγορίες, με το Kangoo E-Tech στον μικρό τομέα και το Master E-Tech να καλύπτει τη θέση του μεγάλου φορτηγού. Το Renault Zoe Van προσφέρει και μια πιο compact λύση οχήματος διανομής σε αστικές περιοχές. Οι τιμές για το νέο Renault Trafic E-Tech θα ανακοινωθούν πιο κοντά στο λανσάρισμά του, στις αρχές του 2024.

Η γκάμα του Trafic επεκτείνεται επίσης για να συμπεριλάβει μια ειδική μετατροπή σε τροχόσπιτο. Το Renault Trafic Space Nomad θα ανταγωνιστεί τα Volkswagen California και Ford Transit Custom Nugget, καθώς η Renault προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Renault στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!