Η Mercedes-AMG GT Concept E Performance προλογίζει την κορυφαία έκδοση της GT

Η Mercedes παρουσίασε στο Μόναχο την plug-in υβριδική έκδοση του σπορ αυτοκινήτου AMG GT, που μας προϊδεάζει για την κορυφαία έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Η Mercedes-AMG GT Concept E Performance προλογίζει την κορυφαία έκδοση της GT

Η Mercedes παρουσίασε στο Μόναχο την plug-in υβριδική έκδοση του σπορ αυτοκινήτου AMG GT, που μας προϊδεάζει για την κορυφαία έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είδαμε τη δεύτερη γενιά της Mercedes-AMG GT να αποκαλύπτεται και τώρα η προσοχή έχει στραφεί στην κορυφαία έκδοσή της, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, την Mercedes-AMG GT Concept E Performance.

Μπορεί να πρόκειται μόνο για ένα concept car σε αυτό το στάδιο, αλλά το αμάξωμα φαίνεται έτοιμο για παραγωγή, υποδηλώνοντας ότι η πλήρης αποκάλυψη της έκδοσης παραγωγής είναι επικείμενη. Αναμένεται ότι η τελική έκδοση θα ονομάζεται Mercedes-AMG GT 63 S E Performance όταν λανσαριστεί, αντλώντας έμπνευση από το super sedan GT 63 S E Performance 4-Door Coupe.

Σχεδιαστικά μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με την κανονική AMG GT, εκτός από μια θύρα φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα για το plug-in υβριδικό σύστημα. Το σύστημα κίνησης για την AMG GT 63 S E Performance θα είναι πανίσχυρο.

Θα πρέπει να διαθέτει τον ίδιο V8 twin-turbo 4λιτρο κινητήρα με το κανονικό αυτοκίνητο, αλλά αυτή η γνωστή μονάδα θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για να αυξήσει τη συνολική ισχύ σε περισσότερους από 800 ίππους. Η Mercedes αναφέρει ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τεχνολογία από την ομάδα της εταιρείας στη Formula 1.

Αυτή η τεχνολογία είναι πιθανό να προέρχεται από το τετράθυρο plug-in υβριδικό μοντέλο GT, με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, για συνολική απόδοση 843 ίππων και 900 Nm ροπής. Όπως και στο βασικό αυτοκίνητο, η ισχύς θα μεταδίδεται μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης.

Στο τετράθυρο μοντέλο, η μπαταρία των 6,1 kWh επιτρέπει 13 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και ενώ το δίθυρο θα έχει παρόμοια έμφαση στις επιδόσεις, αναμένουμε ότι η δική του αυτονομία θα ξεπεράσει αυτή την τιμή, χάρη στο μικρότερο συνολικό βάρος.

Αποκλειστική συνεργασία: Αuto Express

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Mercedes-AMG GT Concept E Performance

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!