Έκθεση Μονάχου: Το ηλεκτρικό SUV Smart #3

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το μεγαλύτερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει ποτέ η Smart.

Έκθεση Μονάχου: Το ηλεκτρικό SUV Smart #3

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το μεγαλύτερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει ποτέ η Smart.

Στο Μόναχο κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του το Smart #3. Tο ηλεκτρικό coupe SUV είχε λανσαριστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης τον περασμένο Απρίλιο και το μεγαλύτερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει στην 25χρονη ιστορία της η μάρκα.

Μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία αισθητικά με το smart #1, αλλά αρκετά πιο ραφιναρισμένη, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη 12,8 ιντσών που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό.

Το Smart #3 έχει μήκος 4,4 μ. και κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων που είναι τοποθετημένος πίσω, δίνοντας κίνηση στους πίσω τροχούς. Υπάρχει βέβαια και η έκδοση Brabus με δεύτερο μοτέρ στον εμπρός άξονα που δίνει τετρακίνηση και υψηλότερη ισχύ 428 ίππων. Το 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 5,8’’ στην έκδοση RWD και 3,7’’ στην AWD.

Η μπαταρία έχει σε κάθε περίπτωση χωρητικότητα 66 kWh και υπόσχεται αυτονομία 415-455 χλμ., αναλόγως την έκδοση, ενώ μπορεί να φορτίζει με ισχύ έως 150 Kw.

Το Smart #3 θα είναι διαθέσιμο στην γερμανική αγορά στα τέλη του έτους με τιμή από 43.490 €, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν στις αρχές του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!