Γιατί η νέα Ford Mustang GTD κοστίζει 276.000 ευρώ; (+video)

Η νέα Ford Mustang GTD είναι η «νόμιμη» εκδοχή του αγωνιστικού GT3 και φέρει ταυτόχρονα όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ανάρτησης και αεροδυναμικής.

Γιατί η νέα Ford Mustang GTD κοστίζει 276.000 ευρώ; (+video)

Η νέα Ford Mustang GTD είναι η «νόμιμη» εκδοχή του αγωνιστικού GT3 και φέρει ταυτόχρονα όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ανάρτησης και αεροδυναμικής.

Η νέα Ford Mustang GTD θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα στις αρχές του 2025 και η τιμή εκκίνησης έχει ανακοινωθεί στα 276.000 ευρώ. Αλλά γιατί κοστίζει τόσο;

Αρχικά, το όνομα προέρχεται από το αμερικάνικο αγωνιστικό πρωτάθλημα GT3, όπου η Ford συναγωνίζεται με μια αγωνιστική Mustang. Όπως γνωρίζετε όμως, ένα αγωνιστικό, δεν έχει τις.. ανέσεις ενός «απλού» επιβατικού. Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά!

Αν και κυκλοφόρησαν πολλές φήμες, η νέα Mustang GTD δεν είναι κεντρομήχανη, αλλά εφοδιάζεται με τον V8 5.2 λτ. κινητήρα και φωλιάζει κάτω από το μακρύ καπό. Η τελική απόδοση του συνόλου είναι πάνω από 800 ίππους, κάτι που σημαίνει ότι αυτή η Mustang είναι η ισχυρότερη που βγαίνει από το εργοστάσιο της εταιρείας.

Το θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη, αλλά εδώ συναντάμε μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Το κιβώτιο βρίσκεται τοποθετημένο στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα η κατανομή βάρους να είναι σχεδόν η ιδανική (50-50).

Το σύστημα ανάρτησης είναι -σύμφωνα με την εταιρεία- semi-active, δηλαδή κάνει αυτόματα τις ρυθμίσεις σκληρότητας των ελατηρίων και του ύψους του αμαξώματος. Στην περίπτωση επιλογής του προγράμματος οδήγησης Track Mode, χαμηλώνει κατά 40 χλστ. Ενεργά είναι και αεροδυναμικά βοηθήματαΗ Mustang GTD πατάει επάνω σε 20 ιντσών τροχούς και φρενάρει με τα κεραμικά (ως στάνταρ) φρένα της Brembo. Το αμάξωμα είναι ελαφρύτερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη Mustang, και αυτό οφείλεται κυρίως στην εκτενέστατη χρήση ανθρακονήματος. Ακόμα και στο εσωτερικό, συναντάμε το ίδιο υλικό και καθίσματα της Recaro.

Ο στόχος είναι το… Nurburgring

Σύμφωνα με υπεύθυνο της Ford, ο αρχικός στόχος κατασκευής του εν λόγω μοντέλου είναι να μπορεί να πάει… γρήγορα… πολύ πιο γρήγορα και να σημειώσει χρόνο κάτω από 7 λεπτά στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αγωνιστική εκδοχή με την περιβολή μιας “απλής” Mustang, χωρίς όμως να του λείπουν όλα τα σύγχρονα “καλούδια”, που βοηθούν ακόμα περισσότερο τον οδηγό.

Απολαύστε το ακόμα περισσότερο εδώ:

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!