Mustang GT3: Το όπλο της Ford για τις 24 Ώρες του Le Mans 2024

Η Ford παρουσίασε επίσημα την Mustang GT3 στο Le Mans, με σκοπό να τρέξει την επόμενη χρονιά στην κατηγορία FIA GT3 του θρυλικού 24ωρου αγώνα.

Mustang GT3: Το όπλο της Ford για τις 24 Ώρες του Le Mans 2024

Η Ford παρουσίασε επίσημα την Mustang GT3 στο Le Mans, με σκοπό να τρέξει την επόμενη χρονιά στην κατηγορία FIA GT3 του θρυλικού 24ωρου αγώνα.

Η Ford συνεχίζει την ενίσχυση του αγωνιστικού της προγράμματος των επόμενων ετών. Μετά την απόφαση για επιστροφή στη Formula 1 το 2026, στο πλευρό της Red Bull, η Αμερικανική μάρκα του μπλε οβάλ παρουσίασε επίσημα το αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετέχει στις 24 Ώρες του Le Mans το 2024.

Η νέα Ford Mustang GT3 πρόκειται να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην κατηγορία FIA GT3 του εμβληματικού αγώνα αντοχής και παρουσιάστηκε – διόλου τυχαία – την παραμονή του φετινού Le Mans, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων του αγώνα. Να θυμίσουμε πως ο πιο πρόσφατος θρίαμβος της Ford στις 24 ώρες του Le Mans ήταν το 2016 με το Ford GT.

Η αγωνιστική Mustang βασίζεται στην ολοκαίνουργια Mustang Dark Horse. Την πολύχρωμη εμφάνιση της υπογράφει ο Troy Lee, ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

Με την Mustang GT3, η Ford Performance επεκτείνει τη σχέση της με δύο μακροχρόνιους συνεργάτες της, την Multimatic και την MSport.

Η Multimatic, η οποία κατασκεύασε το εμβληματικό Ford GT, συμμετείχε επίσης στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Ford GT και θα βοηθήσει στην κατασκευή και υποστήριξη των Mustang GT3, ενώ η M-Sport, ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και δύο φορές Πρωταθλήτρια Ομάδα, θα συναρμολογεί τους κινητήρες V8 Coyote των 5,4 λίτρων που αναπτύχθηκαν από την Ford Performance και τροφοδοτούν αυτό το ισχυρό νέο pony της Ford.

Η αγωνιστική Mustang GT3 διαθέτει ειδική ανάρτηση με ανισομεγέθεις βραχίονες, κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο πίσω, πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, καθώς και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο που αναπτύχθηκε για την επίτευξη των στόχων της κατηγορίας GT3.

Πριν τρέξει στο Le Mans το 2024, η Mustang GT3 θα αγωνιστεί σε διάφορες σειρές αγώνων της κατηγορίας GT3 σε όλο τον κόσμο στα χέρια ομάδων πελατών, με πρώτη την Proton Competition. Με έδρα το Ehingen της Γερμανίας, η Proton σκοπεύει να συμμετάσχει με δύο Mustang GT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, ξεκινώντας το 2024.

Η Ford Performance θα συμμετάσχει επίσης μέσω ενός εργοστασιακού αγωνιστικού προγράμματος με δύο Mustang GT3 στην κατηγορία GTD Pro της IMSA. Τη διαχείρισή του θα έχει η Multimatic Motorsports με αφετηρία το 2024 στον αγώνα Rolex 24 που πραγματοποιείται στην Daytona.

Όσοι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για την Mustang GT3 θα τις βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ford.com/performance/mustang-gt3.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!