Ντεμπούτο για την αγωνιστική Mustang Dark Horse R

Η Mustang Dark Horse R θα αποτελέσει το επίσημο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Mustang Challenge, ενός νέου πρωταθλήματος αγώνων ενιαίου τύπου, που φέρει την υπογραφή της IMSA, της αμερικανικής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ντεμπούτο για την αγωνιστική Mustang Dark Horse R

Η Mustang Dark Horse R θα αποτελέσει το επίσημο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Mustang Challenge, ενός νέου πρωταθλήματος αγώνων ενιαίου τύπου, που φέρει την υπογραφή της IMSA, της αμερικανικής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Ford Performance αποκάλυψε την ολοκαίνουργια Mustang Dark Horse R, προσφέροντας στους πιο απαιτητικούς λάτρεις της πίστας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο έτοιμο να λάβει μέρος στη νέα σειρά αγώνων ενιαίου τύπου Mustang Challenge, η οποία φέρει την έγκριση της αμερικανικής International Motor Sports Association (IMSA). Η Mustang Dark Horse R, η οποία τροφοδοτείται από τον νέο, 4ης γενιάς κινητήρα 5 λίτρων Coyote V8 της Ford, είναι η τρίτη αγωνιστική έκδοση που βασίζεται στην Dark Horse και παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι, δίπλα στις Mustang GT3 και Mustang GT4.

«Η Mustang Dark Horse R γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της Dark Horse και των Mustang GT3 και GT4», δήλωσε ο Mark Rushbrook, διευθυντής της Ford Performance Motorsports. «Οι Mustang που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής έχουν συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή σε αγώνες, νικώντας ακόμα και στο Tour de France του 1964. Η Dark Horse R προσφέρει στους παθιασμένους πελάτες μας όχι μόνο ένα εργοστασιακά κατασκευασμένο αγωνιστικό όχημα, αλλά και τη βάση για μια σειρά αγώνων για να ανταγωνιστούν απέναντι σε άλλους λάτρεις της Mustang».

Με την Ford Mustang Dark Horse να αποτελεί την πιο ικανή για οδήγηση σε πίστα έκδοση παραγωγής της Mustang με V8 κινητήρα 5 λίτρων, η Dark Horse R αποτελεί τη φυσική εξέλιξη όσον αφορά τις δυνατότητες που μπορεί να βρει κανείς σήμερα σε κάθε Dark Horse.

«Η Mustang Dark Horse R έχει εξελιχθεί με γνώμονα τους λάτρεις των αγώνων που αγαπούν την Mustang», δήλωσε ο Jim Owens, μάνατζερ μάρκετινγκ της Ford Mustang. «Η Ford Performance αξιοποίησε αναρίθμητους τομείς τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mustang και εξέλιξε ένα επιθετικό αλλά προσιτό πακέτο με το οποίο οι πελάτες μπορούν να παίξουν μαζί του».

Η Dark Horse R έχει σχεδιαστεί μόνο για χρήση σε πίστα. Ωστόσο, μοιράζεται πολλά μέρη με την έκδοση δρόμου του μοντέλου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το αμάξωμα που παρέχεται από το εργοστάσιο Flat Rock Assembly Plant, ο 5λιτρος V8 κινητήρας με απόδοση 500+ ίππων, το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Tremec 3160, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen με τελική σχέση μετάδοσης 3,73, οι δαγκάνες aero και οι δίσκοι Brembo του συστήματος πέδησης του πίσω άξονα. Επίσης, η νέα Dark Horse R διαθέτει αναβαθμίσεις μέσω μιας ευρείας γκάμας εξοπλισμού που εστιάζει στη χρήση εντός πίστας.

Η Mustang Dark Horse R γεννήθηκε προκειμένου να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ενιαίου τύπου Mustang Challenge. Το Mustang Challenge θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 2024, περιλαμβάνοντας 5-6 διπλούς αγώνες στο πρόγραμμα της σεζόν, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο αγώνων του Πρωταθλήματος Αντοχής σπορ αυτοκινήτων Βορείου Αμερικής της IMSA, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Όλα τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν αγωνιστικά σλικ ελαστικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το Mustang Challenge από την Michelin.

Κάθε γύρος του πρωταθλήματος, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της IMSA και θα διαχειρίζεται η Ford Performance Racing School, αποτελείται από δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, μία διαδικασία κατατακτήριων και δύο αγώνες σπριντ. Για την επιβράβευση των πιο ικανών οδηγών, θα υπάρξει χρηματικό έπαθλο στους κορυφαίους κάθε αγώνα, καθώς και στον πρωταθλητή που θα αναδειχθεί στο τέλος της σεζόν.

Η τιμή για την Mustang Dark Horse R ξεκινά από 145.000 $. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα πλαίσια της προετοιμασίας για την έναρξη της σεζόν του Mustang Challenge το 2024. Η Dark Horse R δεν θα πωλείται από την Ford στην Ευρώπη. Πελάτες από την Ευρώπη μπορούν να την αγοράσουν από τη Multimatic και να τους αποσταλεί για χρήση αποκλειστικά σε πίστα.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Ford στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!