Έρχεται ηλεκτρικό Peugeot E-3008 με αυτονομία 700 χλμ.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Peugeot θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο.

Έρχεται ηλεκτρικό Peugeot E-3008 με αυτονομία 700 χλμ.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Peugeot θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο.

Και ενώ όλοι περιμέναμε τις mild hybrid εκδόσεις του υπάρχοντος 3008 (και 5008) το φθινόπωρο, η Peugeot αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του καμουφλαρισμένου ολοκαίνουριου, αμιγώς ηλεκτρικού E-3008, το οποίο θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου.

Το ηλεκτρικό Peugeot E-3008 είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium του ομίλου Stellantis, η οποία διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα 400V και μπορεί να εξασφαλίσει κατανάλωση ενέργειας που μπορεί να είναι ακόμη και μικρότερη από 14 kWh/100 χλμ., αλλά και αυτονομία έως και 700 χλμ..

Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας από το 20% στο 80% σε μόλις 27 λεπτά, με ρυθμό φόρτισης 2,4 kWh ανά λεπτό.

Στο νέο E-3008 κάνει πρεμιέρα και το νέο εσωτερικό Peugeot Panoramic i-Cockpit, με πανοραμική, κυρτή οθόνη 21 ιντσών υψηλής ανάλυσης που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό.

Η αριστερή μεριά προβάλλει τις ενδείξεις του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ δεξιά φιλοξενούνται οι πληροφορίες του συστήματος πολυμέσων. Το τιμόνι παραμένει μικρό θυμίζοντας σπορ κατασκευή, ενώ διατηρούνται και τα χειριστήρια i-Toggles. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει ένα ακόμη πάνελ με διακόπτες αφής για τον κλιματισμό, την πλοήγηση και το infotainment.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot E-3008 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!