To νέο πανοραμικό i-Cockpit της Peugeot

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Peugeot e-3008, που θα αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο, θα φέρει τη νέα γενιά εσωτερικού σχεδιασμού της γαλλικής μάρκας, με μία καινούργια διάταξη του i-Cockpit.

To νέο πανοραμικό i-Cockpit της Peugeot

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Peugeot e-3008, που θα αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο, θα φέρει τη νέα γενιά εσωτερικού σχεδιασμού της γαλλικής μάρκας, με μία καινούργια διάταξη του i-Cockpit.

Η επόμενη γενιά της διάταξης i-Cockpit θα κάνει το ντεμπούτο της στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV με fastback πίσω μέρος Peugeot e-3008, που θα αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο. Το e-3008 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Peugeot που θα βασίζεται σε μία από τις πλατφόρμες νέας γενιάς της Stellantis για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, την STLA Medium.

Η αρχιτεκτονική του εσωτερικού της νέας γενιάς i-Cockpit έχει παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία με αυτή που παρουσίασε η Peugeot πριν από μια δεκαετία, αλλά πέραν από το ανασχεδιασμένο χαμηλά τοποθετημένο μικρό τιμόνι, διαθέτει και μία «αιωρούμενη» κυρτή οθόνη 21 ιντσών επάνω από αυτό. Η Peugeot αναφέρει ότι η καινούργια οθόνη που εκτείνεται από την αριστερή πλευρά έως το κέντρο του ταμπλό είναι υψηλής ευκρίνειας και συνδυάζει το head-up display και την κεντρική οθόνη αφής.

Η καινούργια οθόνη έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, αλλά παραμένει απόλυτα προσβάσιμη από το συνοδηγό. Στην αριστερά πλευρά της οθόνης απεικονίζεται ο πίνακας οργάνων που δείχνει στοιχεία όπως την ταχύτητα, μετρητής ισχύος, συστήματα υποβοήθησης, ροή ενέργειας κ.λπ. Η δεξιά πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του κλιματισμού, της πλοήγησης, των συστημάτων πολυμέσων και συνδεσιμότητας κ.ά.

Στο κέντρο του ταμπλό, κάτω από την οθόνη υπάρχει ένας πίνακας αφής, ο οποίος αντικαθιστά τα πλήκτρα συντόμευσης των σημερινών μοντέλων της Peugeot. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταπηδούν άμεσα στις 10 λειτουργίες του συστήματος που χρησιμοποιούν πιο συχνά, καθώς και να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις του οδηγού. Φαίνεται, ότι ο χειρισμός του κλιματισμού του αυτοκινήτου θα ενσωματωθούν στην οθόνη αφής, καθώς δεν είναι ορατά φυσικά χειριστήρια.

Οι εικόνες που δημοσιοποίησε η Peugeot αποκαλύπτουν επίσης τη νέα γενιά εσωτερικού σχεδιασμού του 3008, η οποία αποτελεί εξέλιξη του σημερινού μοντέλου όσον αφορά τη διάταξη και τα υλικά. Η Peugeot θα κάνει και πάλι εκτεταμένη χρήση υφασμάτων και θα υπάρχει και μια μεγάλη κεντρική κονσόλα με ποτηροθήκες και αποθηκευτικούς χώρους. Αυτό είναι εφικτό χάρη σε έναν πολύ μικρό επιλογέα κιβωτίου, που βρίσκεται πλέον στο ταμπλό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!