Η BMW παρατάσσει την υψηλών επιδόσεων X1 Μ35i XDrive

Η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά ένα παράγωγο υψηλών επιδόσεων του compact SUV X1, την M35i XDrive με απόδοση 300 ίππων, την οποία θα παρατάξει στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

Η BMW παρατάσσει την υψηλών επιδόσεων X1 Μ35i XDrive

Η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά ένα παράγωγο υψηλών επιδόσεων του compact SUV X1, την M35i XDrive με απόδοση 300 ίππων, την οποία θα παρατάξει στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

Η BMW πάντα αντιστεκόταν στην παρόρμηση να προσθέσει μια έκδοση M Performance στη γκάμα του SUV X1, αλλά αυτό άλλαξε με την άφιξη ενός νέου κορυφαίου μοντέλου της γκάμας της τρίτης γενιάς του αυτοκινήτου: της BMW X1 M35i xDrive.

Το νέο μοντέλο αποκτά μια αναβαθμισμένη έκδοση του 4κύλινδρου 2λιτρου turbo βενζινοκινητήρα της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους στις 5.750 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 400 Nm είναι διαθέσιμη από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ. Η BMW υπόσχεται επίσης ένα «συναισθηματικά πλούσιο soundtrack» από ένα σύστημα εξάτμισης M Sport με τα χαρακτηριστικά ζεύγη διπλών απολήξεων που συναντάμε σε τόσα πολλά αυτοκίνητα BMW M.

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων με paddle πίσω από το τιμόνι για αλλαγές και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η κίνηση μεταδίδεται στο σύστημα xDrive 4×4 και η BMW ισχυρίζεται ότι το σύνολο είναι αρκετά ισχυρό ώστε η X1 M35i να ολοκληρώσει επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα των 250 χλμ./ώρα.

Οι αλλαγές σε σχέση με τη βασική X1 περιλαμβάνουν την προσαρμοστική ανάρτηση M και ανασχεδιασμένο σπορ τιμόνι, μικρότερη απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ., φρένα M Compound και ελαφριές ζάντες 19 ιντσών. Περιλαμβάνεται επίσης η λειτουργία M Sport Boost που μετακινεί όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος κίνησης και του πλαισίου στις πιο σπορ λειτουργίες τους, με ένα μόνο τράβηγμα ενός δευτερολέπτου στο αριστερό paddle πίσω από το τιμόνι.

Όσον αφορά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, η X1 M35i φέρει διαφορετική εμπρός μάσκα και αεροτομή οροφής σε σύγκριση με τα στάνταρ μοντέλα X1, καθώς και έναν διαχύτη στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, υπάρχουν πεντάλ και διακοσμητικά μαρσπιέ με το σήμα M, δερμάτινο τιμόνι M καθώς και ειδικά γραφικά M στην οθόνη.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της BMW στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!