Επιστροφή στο μέλλον με την DeLorean Alpha5

H DeLorean αποκάλυψε το Alpha5, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με σαφείς αναφορές στο παρελθόν, με το οποίο η μάρκα στοχεύει να ξεκινήσει την αναβίωση του ονόματός της.

Επιστροφή στο μέλλον με την DeLorean Alpha5

H DeLorean αποκάλυψε το Alpha5, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με σαφείς αναφορές στο παρελθόν, με το οποίο η μάρκα στοχεύει να ξεκινήσει την αναβίωση του ονόματός της.

Η αναβίωση του ονόματος DeLorean θα ξεκινήσει με την Alpha5, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που στοχεύει να ανταγωνιστεί την Porsche Taycan. Σκοπός της DeLorean είναι να ανταγωνιστεί εδραιωμένες premium εταιρείες. Το εγχείρημα της βασιζόμενης στις ΗΠΑ εταιρείας ηγείται ο CEO Joost de Vries, ο οποίος είναι πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των Tesla και Karma.

H Alpha5 θα κάνει ντεμπούτο του τον Αύγουστο στο Pebble Beach, πριν ξεκινήσει η παραγωγή της το 2024. Εμπνευσμένη από την κλασική DMC-12, η Alpha5 είναι ένα 4θυρο coupe, με δύο ξεχωριστά καθίσματα στο πίσω μέρος και πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω.

Η Alpha5 υπόσχεται αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 480 χλμ. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα κυμαίνεται στα 3,5 δλ. περίπου και η τελική ταχύτητα θα είναι περιορισμένη στα 241 χλμ./ώρα. Αυτές οι επιδόσεις αφορούν το βασικό μοντέλο, γεγονός που υπονοεί ότι θα υπάρξουν και εκδόσεις με υψηλότερες επιδόσεις.

Με μήκος 4.995 χλστ., πλάτος 2.044 χλστ. και ύψος 1.370 χλστ., η Alpha5 είναι μικρότερη από την DMC-12 και έχει συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0.23. Αρχικά, μόλις 88 μονάδες θα κατασκευαστούν, αριθμός που αναφέρεται στην ταχύτητα (88 μίλια, ή 142 χλμ./ώρα) που έπρεπε να αναπτύξει η DMC-12 στην κλασική ταινία του 1985 «Επιστροφή στο Μέλλον» για να ταξιδέψει στο… χρόνο.

Αυτές οι 88 μονάδες θα είναι κατάλληλες μόνο για την πίστα, καθώς δε θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο. Έπειτα από τα 88 πρώτα αυτοκίνητα, θα παραχθούν κι άλλα -πάλι περιορισμένου αριθμού- τα οποία θα έχουν περάσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τη σχεδιαστική επιμέλεια έχει αναλάβει ο ιταλικός οίκος σχεδιασμού του Giorgetto Giugiaro, η Italdesign. Το πλαίσιο θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, και η DeLorean έχει σκοπό να επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα της πέραν αυτού του μοντέλου περιορισμένης παραγωγής.

Τα σχέδιά της περιλαμβάνουν ένα σπορ coupe με κινητήρα V8, ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan και επίσης ένα premium σπορ SUV μεγάλου μεγέθους, που θα έχει στόχο να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η BMW X7 και η Cadillac Escalade, κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ. To SUV αναμένεται να χρησιμοποιεί κινητήριο σύνολο με καύσιμο υδρογόνο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!