Το ανανεωμένο Ford Focus έρχεται το πρώτο τρίμηνο το 2022 (video)

Το compact οικογενειακό φέρει στιλιστικό φρεσκάρισμα, αναβαθμισμένο εξοπλισμό συνδεσιμότητας και εξηλεκτρισμένους κινητήρες

Το ανανεωμένο Ford Focus έρχεται το πρώτο τρίμηνο το 2022 (video)

Το compact οικογενειακό φέρει στιλιστικό φρεσκάρισμα, αναβαθμισμένο εξοπλισμό συνδεσιμότητας και εξηλεκτρισμένους κινητήρες

Το ανανεωμένο Focus, το οποίο χαρακτηρίζεται από το επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, τον πλουσιότερο εξοπλισμό συνδεσιμότητας και υποβοήθησης του οδηγού, αλλά και τους πιο αποδοτικούς εξηλεκτρισμένους κινητήρες, παρουσίασε η Ford. Το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ο νέος σχεδιασμός του καπό αυξάνει το ύψος του ρύγχους και το σήμα της Ford μεταφέρεται από το χείλος του καπό στο κέντρο της μεγάλης μάσκας. Οι προβολείς LED, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, περιλαμβάνουν ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης. Κάθε έκδοση του Focus φέρει μοναδικά χαρακτηριστικά. Οι εκδόσεις Connected και Titanium έχουν μια πλατιά πάνω γρίλια με πλαίσιο από χρώμιο, η Active έχει χαρακτηριστικά crossover και η ST-Line είναι σπορτίφ με νέας σχεδίασης γρίλια, μεγαλύτερους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα και στο πίσω μέρος έχει διαχύτη και μια διακριτική αεροτομή. Τέλος, η πολυτελής έκδοση Vignale προσφέρει περισσότερες τεχνολογίες, καλύτερο φινίρισμα στο εσωτερικό και μοναδικά σχέδια ζάντών.

Το νέο Focus φέρνει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας SYNC 4 της Ford σε περισσότερες εκδόσεις, επιτρέποντας πλοήγηση συνδεδεμένη με cloud και έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών με κατανόηση φυσικής γλώσσας. Το SYNC 4 χρησιμοποιεί μία κεντρική οθόνη13.2” που υποστηρίζει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού και δίνει το προνόμιο δωρεάν δοκιμαστικής πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες. Πλούσια η λίστα συστημάτων υποβοήθησης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Blind Spot Assist, που παρακολουθεί το τυφλό σημείο και μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

Το Intersection Assist χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα σε συνδυασμό με το ραντάρ για να παρακολουθεί το δρόμο και μπορεί να φρενάρει αυτόματα σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα για να αποτρέψει κάποιο ατύχημα. Επίσης υπάρχει Local Hazard Information που ενημερώνει τους οδηγούς για μία επικίνδυνη κατάσταση στο δρόμο, Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition, Lane Centring και το Rear Occupant Alert, που βοηθά τους οδηγούς να μην απομακρύνονται από το αυτοκίνητο αφήνοντας παιδιά ή κατοικίδια μέσα σε αυτό. Το σύστημα υπενθυμίζει στους οδηγούς να ελέγξουν τα πίσω καθίσματα εάν οι πίσω πόρτες έχουν ανοίξει στο ξεκίνημα του ταξιδιού.

Ο κινητήρας 1.0L EcoBoost Hybrid του νέου Focus διατίθεται με ισχύ 100 και 125 ίππων με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, 125 και 155 ίππων με επιλογή ανάμεσα στο 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή ένα 7άρι διπλού συμπλέκτη Powershift. Για οδηγούς που διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα, ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 EcoBlue διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 95 και 120 ίππων. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρονται με 6άρι  χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων είναι διαθέσιμο για την έκδοση των 120 ίππων. Το νέο Focus διαθέτει τρία προφίλ οδήγησης Normal, Sport και Eco που μπορούν να προσαρμόζουν την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, του ηλεκτρονικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης EPAS και του αυτόματου κιβωτίου, ανάλογα με το εκάστοτε σενάριο οδήγησης. Τα μοντέλα Active διαθέτουν επιπλέον το πρόγραμμα Slippery, για ολισθηρές επιφάνειες και το Trail για κακοτράχαλες επιφάνειες.

Το νέο Focus ST, που φέρει την υπογραφή της Ford Performance, διαθέτει νέα σπορ εξωτερική σχεδίαση, νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 18’’, μία χρωματική επιλογή Mean Green και νέα καθίσματα . Εξακολουθεί να προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 2.3L EcoBoost, που αποδίδει ισχύ 280 ίππων και ροπή 420 Nm και υποστηρίζεται από έναν twin-scroll υπερσυμπιεστή και τεχνολογία anti-lag. Το 6άρι μηχανικό κιβώτιο είναι στάνταρ και συνδυάζεται με τεχνολογία rev-matching όταν παραγγέλνεται με το προαιρετικό X Pack, εξασφαλίζοντας πιο ομαλά κατεβάσματα. Επίσης διατίθεται ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο με paddles στο τιμόνι.

Το πιο «άγριο» Focus διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και το σύστημα Continuously Controlled Damping, που παρακολουθεί δεδομένα από τα συστήματα διεύθυνσης, πέδησης, ανάρτησης και αμαξώματος 500 φορές το δευτερόλεπτο προκειμένου να προσαρμόζει την απόσβεση των αμορτισέρ. Τα μοντέλα ST με X Pack διαθέτουν προβολείς LED Dynamic Pixel, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και ένα πρόσθετο drive mode με την ονομασία Track, το οποίο προσφέρει βελτιστοποιημένη πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης EPAS, πιο επιθετική απόκριση του πεντάλ γκαζιού και μεγαλύτερη ελευθερία από το σύστημα ESC.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!