Mercedes-Benz CLE Cabriolet: Ανοιχτή πολυτέλεια

Η Mercedes-Benz αναφέρει ότι η ανοιχτή έκδοση της CLE έχει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα που διαφέρει από το coupe.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet: Ανοιχτή πολυτέλεια

Η Mercedes-Benz αναφέρει ότι η ανοιχτή έκδοση της CLE έχει το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα που διαφέρει από το coupe.

Η CLE είναι το τελευταίο δίθυρο μοντέλο της Mercedes-Benz, σχεδιασμένο για να αντικαταστήσει τόσο τις coupe όσο και τις cabrio εκδόσεις της παλιάς C-Class και E-Class. Πρώτα ήρθε η CLE Coupe και τώρα είναι η σειρά της Mercedes-Benz CLE Cabriolet με μαλακή οροφή. Όπως ακριβώς και η πρόσφατα αναβαθμισμένη BMW Σειρά 4 Cabrio και το πρόσφατα Audi A5 Cabriolet, το CLE Cabriolet έρχεται με υφασμάτινη οροφή αντί για πτυσσόμενη μεταλλική διάταξη.

Η Mercedes αναφέρει ότι η υφασμάτινη οροφή διατίθεται σε μαύρο, κόκκινο ή γκρι χρώμα με δομή πολλαπλών στρώσεων για να παρέχει μόνωση και να κρατάει μακριά τον θόρυβο. Η ηλεκτροκίνητη οροφή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει μέσα σε 20 δευτερόλεπτα (2 δλ. πιο αργά από αυτή της BMW Σειράς 4), αν και μπορεί να λειτουργήσει σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα (10 χλμ./ώρα περισσότερο από την BMW).

Τα προαιρετικά δερμάτινα καθίσματα έχουν μια ειδική επίστρωση για να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου και να παραμένουν πιο δροσερά από τα κανονικά δερμάτινα καθίσματα. Επίσης, διαθέτει στάνταρ το σύστημα θέρμανσης «Airscarf» της Mercedes. Το Airscarf παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην SLK του 2004 και στέλνει ζεστό αέρα γύρω από το λαιμό των επιβατών των εμπρός καθισμάτων. Στη CLE Cabriolet, λειτουργεί σε συνδυασμό πτερύγιο εκτροπής της ροής του αέρα «Aircap» στο επάνω μέρος.

Το ταμπλό είναι το ίδιο με αυτό του Coupe, με οθόνη 12,3” για τον οδηγό και κεντρική οθόνη αφής 11,9”. Σε αντίθεση με τη CLE Coupe, η κεντρική οθόνη μπορεί να έχει κλίση από 15 έως 40 μοίρες, για να είναι οι ενδείξεις ορατές υπό τις ακτίνες του ήλιου.

Σε σύγκριση με την παλιά C-Class Cabriolet, η νέα ανοιχτή CLE διαθέτει επιπλέον 72 χιλιοστά χώρο για τα γόνατα και 19 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τους αγκώνες των πίσω επιβατών. Ο χώρος αποσκευών είναι κατά 100 λίτρα μεγαλύτερος από ό,τι στην παλιά C-Class Cabriolet και φτάνει τα 385 λίτρα της παλιάς E-Class Cabriolet (295 λίτρα με την οροφή κατεβασμένη).

Η γκάμα των κινητήρων των μοντέλων αντικατοπτρίζει τις διαθέσιμες επιλογές στην Coupe, με μια hot έκδοση AMG 53 και μια κορυφαία έκδοση 63 που αναμένεται αργότερα φέτος. Προς το παρόν, υπάρχει ένας μόνο diesel κινητήρας, η CLE Cabriolet 220 d με 197 ίππους και δύο προτάσεις βενζίνης με 204 ίππους: μία με κίνηση στους πίσω τροχούς και μία με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Υπάρχει επίσης η CLE 300 4MATIC με 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα 258 ίππων και η CLE 450 4MATIC με 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 381 ίππους.

Η ανάρτηση Comfort είναι στάνταρ στη CLE Cabriolet και συνδυάζει την εξαιρετικά άνετη οδήγηση με την ευέλικτη, σπορ συμπεριφορά. Η σπορ ανάρτηση με προσαρμοζόμενη απόσβεση προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!