H γκάμα της Kia θα επεκταθεί με τα νέα EV3 και EV4

Στα πλαίσια της επερχόμενης Kia EV Day, η κορεατική μάρκα θα παρουσιάσει ένα κομψό sedan και ένα οικογενειακό crossover.

H γκάμα της Kia θα επεκταθεί με τα νέα EV3 και EV4

Στα πλαίσια της επερχόμενης Kia EV Day, η κορεατική μάρκα θα παρουσιάσει ένα κομψό sedan και ένα οικογενειακό crossover.

Η ταχέως επεκτεινόμενη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την ονομασία EV της Kia θα αποκτήσει σύντομα μερικά νέα μέλη, με την κορεατική εταιρεία να υπαινίσσεται αρκετές νέες αποκαλύψεις στην Ημέρα EV που διοργανώνει στις 12 Οκτωβρίου.

Μία σκιώδης teaser εικόνα δείχνει μια πεντάδα αυτοκινήτων με το EV6 GT στα αριστερά, το EV9 SUV στα δεξιά και το νέο EV5 στη μέση. Δύο νέα πρωτότυπα EV θα αποκαλυφθούν παράλληλα με αυτά τα αυτοκίνητα ένα sedan που απεικονίζεται στα αριστερά EV5 και ένα crossover που θα πρέπει να ονομάζεται EV3 Concept.

Η Kia έχει παρουσιάσει στο παρελθόν concept εκδόσεις του EV5 και του EV9 λίγο πριν από τις αντίστοιχες κυκλοφορίες τους, χωρίς να αλλάζουν πολλά από πλευράς σχεδιασμού κατά τη μετάβαση στις εκδόσεις παραγωγής. Το εικονιζόμενο EV3 Concept θα περιγράφει λεπτομερώς έναν σχεδόν έτοιμο για παραγωγή εξωτερικό σχεδιασμό για το νέο μικρό SUV, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2024.

Η εικόνα teaser υποδηλώνει ότι το EV3 θα διαθέτει παρόμοια διάταξη φωτιστικών σωμάτων LED με το EV5, αν και χωρίς τη φωτεινή μπάρα στο εμπρός μέρος. Η Kia αναφέρει επίσης ότι περισσότερες λεπτομέρειες και προδιαγραφές για το νέο SUV EV5 θα αποκαλυφθούν στην έκθεση.

Όσον αφορά το sedan, δεν έχουμε δει ακόμη την Kia να δοκιμάζει αυτό το αμάξωμα, αν και γνωρίζουμε ότι θέλει να είναι ανταγωνιστική σε κάθε σημαντική κατηγορία, οπότε ένας αντίπαλος του Tesla Model 3 δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η αδελφή εταιρεία Hyundai έχει πλέον στις τάξεις της το Ioniq 6. Όσον αφορά το όνομά του, αναμένεται να είναι EV4 Concept.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Kia στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!