Βιώσιμη κινητικότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού από την Toyota

Η φιλοσοφία κινητικότητας της Toyota για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024 είναι εμπνευσμένη από αθλητές και έχει σχεδιαστεί για να τους υποστηρίξει στο ταξίδι τους στη διοργάνωση.

Βιώσιμη κινητικότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού από την Toyota

Η φιλοσοφία κινητικότητας της Toyota για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024 είναι εμπνευσμένη από αθλητές και έχει σχεδιαστεί για να τους υποστηρίξει στο ταξίδι τους στη διοργάνωση.

Η Toyota, ως ο παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ/IOC) και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ/IPC), παρουσίασε την δική της φιλοσοφία κινητικότητας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει το Παρίσι το 2024. Η Toyota θα παρέχει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας σε αθλητές, επισήμους, εθελοντές, διαπιστευμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ και θεατές, εστιάζοντας στη συμπερίληψη, βιωσιμότητα και κινητικότητα για όλους, αξίες που μοιράζονται η Toyota, η ΔΟΕ, η ΔΠΕ και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ‘Παρίσι 2024’.

Η φιλοσοφία ‘Ever Better Mobility for All’ της Toyota βασίζεται στην άποψη ότι η ελευθερία κίνησης είναι θεμελιώδης αρχή για μια κοινωνία που υποστηρίζει τη διαφορετικότητα. Η Toyota βρίσκεται στη διαδικασία μετάβασης σε μια εταιρεία κινητικότητας και εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει τα εμπόδια στην ελεύθερη μετακίνηση όλων, ανεξάρτητα από τις σωματικές ικανότητες του κάθε ατόμου. Με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων αθλητών, προσωπικού και εθελοντών, το ‘Παρίσι 2024’ θα καταδείξει τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία για μια καλύτερη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, την ΔΠΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Toyota έχει δεσμευτεί να καταστήσει το ‘Παρίσι 2024’ την πιο καινοτόμο προβολή της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς κινητικότητας μέχρι σήμερα. Αυτό ξεκινάει με τη διασφάλιση ότι οι αθλητές και οι οικογένειές τους, το προσωπικό, οι εθελοντές και οι θεατές θα μπορούν να μετακινούνται με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο.

Κινητικότητα για όλους

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, η Toyota θα παρέχει λύσεις για την εύκολη μετακίνηση όλων. Για τον σκοπό αυτό, θα προσφέρει προϊόντα ατομικής και ομαδικής κινητικότητας που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις όλων.

Στο ‘Παρίσι 2024’, η Toyota θα διαθέσει περίπου 250 προσωπικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία: καθιστά τρίτροχα C+walkS και όρθια τρίτροχα C+walkT. Και τα δύο έχουν μέγιστη ταχύτητα 6 χλμ./ώρα και είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανίχνευσης εμπρόσθιων εμποδίων για την ασφάλεια των οδηγών και των γύρω τους. Η καθιστή έκδοση θα είναι διαθέσιμη για αθλητές, διοργανωτές και εθελοντές, ενώ η όρθια έκδοση θα διανεμηθεί στο προσωπικό και τους εθελοντές ώστε να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους στους χώρους της διοργάνωσης ‘Παρίσι 2024’.

Για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, η Toyota θα παρέχει επίσης ηλεκτρικά μηχανήματα έλξης αμαξιδίων. Πενήντα εξ αυτών θα είναι διαθέσιμά καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ‘Παρίσι 2024’ στο χωριό των αθλητών. Επιπλέον 150 θα διατεθούν για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων παρέχοντας σε αθλητές σε αναπηρικά αμαξίδια εύκολη πρόσβαση για να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Θέλοντας να εξασφαλίσει μία δίκαιη και εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις προσωπικές λύσεις μικρο-κινητικότητας στο Παραολυμπιακό Χωριό, η Toyota θα τις προσφέρει ως μία υπηρεσία κοινόχρηστης κινητικότητας μέσω της εφαρμογής κινητού Kinto Share. Η κοινοχρησία αυτών των προϊόντων θα μεγιστοποιήσει τη χρήση τους από τους αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων και το προσωπικό, καθώς και θα διατηρήσει τις διαδικασίες πιο αποδοτικές.

Εκτός από τις προσωπικές λύσεις μικρο-κινητικότητας, η Toyota θα παρατάξει περίπου 250 αμιγώς ηλεκτρικά Accessible People Movers (APM) με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Βασισμένο στην επιτυχία του στους Αγώνες του Τόκιο 2020, το νέο APM έχει ανασχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ευρώπη με γνώμονα τη συμπερίληψη. Τα APM της Toyota έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν όλους τους αθλητές, καθώς και τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους θεατές με σωματικές αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

Toyota APM

Αυτά θα αναλάβουν χρέη υπηρεσιών μεταφοράς στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό και στους τόπους διεξαγωγής των αγώνων. Oρισμένα θα μεταφέρουν παράλληλα μικρά εμπορεύματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων και κάποια άλλα θα οριστούν ως οχήματα έκτακτης ανάγκης. Τα APM θα λειτουργούν κυρίως εντός των ζωνών ασφαλείας του Παρισιού 2024, υλοποιώντας το όραμα της Toyota «Κινητικότητα για όλους».

Η Toyota θα διαθέσει επίσης 150 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα Toyota Proace Verso με μπαταρία που είναι προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο για να υποστηρίξει την κινητικότητα των μελών της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας. Μετά το ‘Παρίσι 2024’, όλα τα οχήματα θα παραμείνουν στην περιοχή του Παρισιού, όπου θα προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες προσωπικής μετακίνησης σε άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια.

Συνολικά, η Toyota σχεδιάζει να προσφέρει 700 προϊόντα ατομικής κινητικότητας τελευταίου μιλίου (last-mile), όπως C+walkS, C+walkT, ηλεκτρικά μηχανήματα έλξης αμαξιδίων, 250 APM, καθώς και 150 Toyota Proace προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο, μεταξύ άλλων. Με αυτόν τον τρόπο, η Toyota θα διασφαλίσει ότι οι αθλητές, οι εθελοντές και οι διοργανωτές θα έχουν πρόσβαση στον πιο συμπεριληπτικό και βιώσιμο στόλο κινητικότητας που υπήρξε ποτέ σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Toyota Proace Verso Electric

Ένας πιο βιώσιμος στόλος

Η βιωσιμότητα αποτελεί σημαντικό μέρος της δέσμευσης της Toyota για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, η οποία υπογραμμίζεται από την Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050, ημερομηνία μέχρι την οποία η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα σε όλο τον κόσμο, και στην Ευρώπη μέχρι το 2040. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στρατηγική πολλαπλών τεχνολογιών της Toyota, που συνδυάζει διαφορετικά εξηλεκτρισμένα οχήματα, βρίσκεται στον πυρήνα του στόλου της Toyota που θα διατεθεί στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή οικογένεια στο ‘Παρίσι 2024’. Η Toyota θα φέρει στο Παρίσι έναν στόλο 100% εξηλεκτρισμένων επιβατικών οχημάτων, σύμφωνα με τη δέσμευσή της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Συνολικά, η Toyota θα φέρει περισσότερα από 2.650 εξηλεκτρισμένα επιβατικά οχήματα για χρήση στο ‘Παρίσι 2024’, εκ των οποίων τα 150 θα είναι προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Περίπου το 60% του στόλου θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) Toyota bZ4X, Proace και Proace Verso και Lexus RZ, και Toyota Mirai με κυψέλες καυσίμου (FCEV).

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ‘Παρίσι 2024’, η Toyota θα διαθέσει 500 υδρογονοκίνητα Mirai FCEV για τις μετακινήσεις της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας, των αθλητών, των διοργανωτών και των εθελοντών, με μηδενικούς ρύπους. Μετά τους αγώνες, και τα 500 οχήματα θα ενταχθούν στον υπάρχοντα στόλο υδρογονοκίνητων ταξί του Παρισιού, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των οχημάτων FCEV σε 1.500.

Εκτός από τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Toyota θα φέρει επίσης περίπου 1.000 υβριδικά (HEV) και plug-in υβριδικά (PHEV) οχήματα. Το κορυφαίο σε πωλήσεις παγκοσμίως RAV4 της Toyota σε εκδόσεις PHEV και HEV, καθώς και τα Toyota Corolla TS, Yaris Cross και Highlander, όλα με υβριδική τεχνολογία.

Πέραν αυτών, ο επίσημος στόλος θα αποκτήσει επιπλέον οχήματα συνδεδεμένα μέσω της υπηρεσίας κοινοχρησίας αυτοκινήτων (car-sharing) Kinto της Toyota. Χάρη στην κοινή χρήση, η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή οικογένεια θα απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις μετακινήσεις της.

Συνολικά, η Toyota στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων στους Αγώνες του Παρισιού 2024 κατά 50% σε σύγκριση με εκείνες της προηγούμενης διοργάνωσης. Επιπλέον, σχεδόν το 60% του συνόλου του στόλου της Toyota θα παράγεται στην Ευρώπη, με το 37% στη Γαλλία, συμβάλλοντας στο όραμα για βιώσιμους και αυτάρκεις Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Χτίζοντας μία βιώσιμη κληρονομιά κινητικότητας με υδρογόνο

Η Toyota πιστεύει ότι το υδρογόνο αποτελεί βασικό πυλώνα για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται και στην καρδιά της φιλοσοφίας κινητικότητας της εταιρείας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στο πλαίσιο των Αγώνων του Παρισιού 2024, η Toyota θα παρουσιάσει το όραμά της για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου οικοσυστήματος υδρογόνου, επιδεικνύοντας λύσεις υδρογόνου που διευρύνουν περαιτέρω τα όρια της κινητικότητας με το εν λόγω καύσιμο.

Εκτός από τα 500 Toyota Mirai FCEV, η Toyota θα φέρει επίσης ειδικές εφαρμογές που υπερβαίνουν τις παραδοσιακές προτάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συνολικά, η Toyota και οι συνεργάτες της σχεδιάζουν να παρουσιάσουν έως και 10 διαφορετικές εφαρμογές κινητικότητας υδρογόνου, βασισμένες ως επί το πλείστον σε κυψέλες καύσιμου υδρογόνου, σημαντική αύξηση συγκριτικά με το Τόκιο 2020 και το Πεκίνο 2022.

Οι εφαρμογές θα περιλαμβάνουν από λεωφορεία και φορτηγά μέχρι σκάφη και περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες της υδρογονοκίνητης κοινωνίας. Οι εφαρμογές αυτές είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της Toyota σε συνεργατικά project, με στόχο την επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων της κινητικότητας σήμερα.

Μεταξύ των εφαρμογών υδρογόνου που θα παρουσιαστούν στο Παρίσι 2024 είναι και δύο αστικά λεωφορεία FCEV, τα οποία μετατράπηκαν ειδικά για την περίσταση. Τα λεωφορεία σχεδιάστηκαν με γνώμονα την προσβασιμότητα και την ομαδικότητα και θα μπορούν να μεταφέρουν μια ολόκληρη ομάδα με αναπηρικά αμαξίδια σε ένα λεωφορείο.

Toyota Sora FCEV Bus

Σε επίπεδο logistics, η Toyota θα παρουσιάσει τα οφέλη των υδρογονοκίνητων φορτηγών FCEV που ανέπτυξε από κοινού με τους συνεργάτες της. Επιπλέον, τα περονοφόρα οχήματα FCEV, σχεδιασμένα από την Toyota Material Handling, θα καταδείξουν περαιτέρω πώς οι λειτουργίες logistics που τροφοδοτούνται με υδρογόνο μπορούν να υποστηρίξουν την οικονομία του υδρογόνου.

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Toyota θα δώσει το παρών σε σκάφη, πούλμαν, στο νέο πρωτότυπο υδρογονοκίνητο Hilux και σε άλλες λύσεις για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ‘Παρίσι 2024’.

Η δημιουργία μιας βιώσιμης κινητικότητας με υδρογόνο απαιτεί ένα ισχυρό οικοσύστημα που θα υποστηρίζει επιχειρηματικές λύσεις βασισμένες στο υδρογόνο. Η Toyota εκτιμά ότι καταδεικνύοντας τη δυνατότητα υλοποίησης των λύσεων κινητικότητας υδρογόνου στο ‘Παρίσι 2024’, θα ανοίξει ο δρόμος για την ευρύτερη ανάπτυξη των υποδομών υδρογόνου.

Toyota Hydrogen Hilux

H Παγκόσμια Ομάδα Αθλητών της Toyota

Η συνεργασία της Toyota με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της Toyota για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου στο μέλλον. Ο αθλητισμός και ο τρόπος με τον οποίο οι αθλητές αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν τις προκλήσεις για να πετύχουν τους στόχους τους αποτελεί έμπνευση και δείχνει τον δρόμο για μια κοινωνία πιο συμπεριληπτική και πιο βιώσιμη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota είναι περήφανος εταίρος περίπου 200 αθλητών από 40 χώρες στον δρόμο τους για την πρόκριση και τη συμμετοχή τους στο ‘Παρίσι 2024’, οι οποίοι προπονούνται υπό την ομπρέλα της Παγκόσμιας Ομάδας Αθλητών της Toyota. Αυτοί οι αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ενσαρκώνουν τη βασική αξία της Toyota για συνεχή βελτίωση και επιθυμία για την υπέρβαση των προκλήσεων.

Η δέσμευση της Toyota για την οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας δε σταματά εδώ. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη να κάνει τη μετακίνηση καλύτερη για όλους και να διασφαλίζει ότι όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες για να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το 2018, η Toyota παρουσίασε μια παγκόσμια εταιρική καμπάνια με τίτλο «Start Your Impossible», η οποία αντικατοπτρίζει το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό πνεύμα της ενθάρρυνσης, της πρόκλησης και της προόδου. Η πρωτοβουλία βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Ever Better Society, Ever Better Toyota και Ever Better Mobility for All, που περιλαμβάνουν τη δέσμευση της Toyota για έναν κόσμο που εξελίσσεται συνεχώς. Η καμπάνια συνεχίζεται με το ‘Παρίσι 2024’.

Επιπλέον, εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η Toyota Motor Europe, με το σλόγκαν «Start your Impossible», ξεκίνησε μια ευρωπαϊκή καμπάνια ενεργοποίησης. Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι της Toyota από όλη την Ευρώπη μπορούν να συμμετέχουν σε προκλήσεις που δε σχετίζονται με την επιχείρηση, όπως αθλητικές δραστηριότητες, εθελοντισμό ή δραστηριότητες αλλαγής νοοτροπίας, για να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ολοένα και καλύτερης κοινωνίας και, συνεπώς, σε μια ολοένα και καλύτερης Toyota. Και όντας δραστήριοι στη ζωή και στις κοινότητές τους, μπορούν να γίνουν ένας από τους 4.000 εργαζόμενους που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ‘Παρίσι 2024’.

100% Εξηλεκτρισμένος στόλος επιβατικών οχημάτων:

ΟΧΗΜΑ ΑΡΙΘΜΟΣ
FCEV (Mirai) 500
HEV 845
PHEV 176
BEV 1003
BEV ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ από ΑΜΑΞΙΔΙΟ 150
ΣΥΝΟΛΟ 2674

Συμπεριληπτικές λύσεις κινητικότητας τελευταίου μιλίου (lastmile):

ΠΡΟΪΟΝ ΑΡΙΘΜΟΣ
New APM 250
C+Walk S 60
C+Walk T 190
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΛΞΗΣ ΑΜΑΞΙΔΙΩΝ 200
ΣΥΝΟΛΟ 700

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Toyota στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!