Το επετειακό Pagani Utopia τυλίχτηκε στους καπνούς (+video)

Το Utopia, το εκκεντρικό δημιούργημα της Pagani, που γιορτάζει τα 25 χρόνια τυλίχτηκε στους καπνούς στο Monterey Car Week.

Το επετειακό Pagani Utopia τυλίχτηκε στους καπνούς (+video)

Το Utopia, το εκκεντρικό δημιούργημα της Pagani, που γιορτάζει τα 25 χρόνια τυλίχτηκε στους καπνούς στο Monterey Car Week.

Αρκετή δουλειά έπεσε στην Pagani αυτή την περίοδο, μιας και από τη μία έχουν να επισκευάσουν τη συλλεκτική Zonda 760 LH (που κάποτε άνηκε στη συλλογή του Lewis Hamilton) και από την άλλη να βρουν το λόγο που το Utopia τυλίχτηκε στους καπνούς κατά την έκθεσή του στο Monterey Car Week.

Φυσικά ένα τεράστιο μέρος του κοινού έσπευσε στο σημείο για να δει περί τίνος πρόκειται, ενώ φοβήθηκαν μήπως το supercar πήρε φωτιά. Ως γνωστόν, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

Σύμφωνα με μια γρήγορη διάγνωση που έγινε, η καπνός οφείλεται στο αυτόνομο σύστημα πυρασφάλειας του αυτοκινήτου που ενεργοποιήθηκε από ένα μπουτόν.

Ουσιαστικά, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο τυλιχτεί στις φλόγες, οι επιβάτες μπορούν να πατήσουν αυτό το κουμπί και να ενεργοποιηθεί η λειτουργία πυρόσβεσης του οχήματος και συγκεκριμένα του κινητήρα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OnFire Garage (@onfiregarage)

Ο Christopher Pagani, ο γιος του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, ανέφερε σε συνέντευξη ότι ένας καλεσμένος της εκδήλωσης άγγιζε τους διακόπτες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και πυροδότησε τους αυτόνομους πυροσβεστήρες του κινητήρα.

Να θυμίσουμε ότι το Pagani Utopia φέρει ένα monocoque πλαίσιο κατασκευασμένο από carbon και τιτάνιο με επίκεντρο τον twin-turbo V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων δια χειρός Mercedes-AMG ο οποίος αποδίδει 864 ίππους και 1.100 Nm ροπής, δηλαδή 85 ίππους επιπλέον σε σχέση με το Huayra. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις συστάσεις, η επιβλητική ροπή είναι διαθέσιμη από τις 2.800 σ.α.λ.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο παραπάνω κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί με αυτοματοποιημένο, χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων Xtrac ή μηχανικό το οποίο συνδυάζεται με ηλεκτρομηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα όπου μεταδίδεται η ισχύς.

To Utopia θα κατασκευαστεί σε 99 αντίτυπα τα οποία αυτονόητα έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους που έχουν καταβάλει εξίσου δεδομένα ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!