550.000 δολάρια για τη Supra των… 10 δλ. του Paul Walker

Αν είστε θαυμαστής της σειράς ταινιών “The Fast and the Furious”, τότε γνωρίζετε και αυτήν την Toyota Supra

550.000 δολάρια για τη Supra των… 10 δλ. του Paul Walker

Αν είστε θαυμαστής της σειράς ταινιών “The Fast and the Furious”, τότε γνωρίζετε και αυτήν την Toyota Supra

Το σαφώς εντυπωσιακό ιαπωνικό σπορ μοντέλο οδηγήθηκε από τον ίδιο τον αναπάντεχα χαμένο πρωταγωνιστή των συγκεκριμένων ταινιών, αλλά πρόσφατα δόθηκε σε πλειστηριασμό με τιμή 550.000 δολαρίων ή περίπου 460.000 ευρώ.

Έφτασε, λοιπόν, και η ώρα της Toyota Supra του 1994, που οδήγησε ο Paul Walker στην πρώτη από τις ταινίες της σειράς “The Fast and the Furious” (2001) να περάσει στην ιστορία μετά από την πώλησή της σε δημοπρασία στο Las Vegas. Θέλετε και κάτι παραπάνω; Το θρυλικό αυτοκίνητο των δέκα δευτερολέπτων ανήκε αρχικά στον “Dom” Toretto (τον Vin Diesel, δηλαδή), τον επικεφαλής της «συμμορίας», που παρακολουθούσε στην αρχή του σεναρίου ο αστυνομικός O’Conner (ο Paul Walker δηλαδή) και απαίτησε από τον Toretto να του δοθούν τα κλειδιά στο τέλος. Και, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η εν λόγω σειρά προσέλκυσε άλλα δύο ηχηρά ονόματα του Hollywood, όπως ο Dwayne Johnson και ο Jason Statham.

Όχι, πως η Dodge Charger (1970) του “Dom” είναι μικρότερης συναισθηματικής αξίας. Αξίζει, όμως, να επισημάνουμε ορισμένες περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη Toyota Supra. Το αυτοκίνητο, που συμμετείχε στην ταινία, ήταν εφοδιασμένο με το θρυλικό -στον τομέα των βελτιώσεων- εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα “2JZ-GTE”, χωρητικότητας 3,0 λίτρων, ο οποίος με τη «στήριξη» δύο turbo απέδιδε ισχύ 325 ίππων και μέγιστη ροπή 427 Nm.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!