Μεγάλη ανανέωση στην γκάμα της MG

Η MG θα αντικαταστήσει κάθε μοντέλο της γκάμας της μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Μεγάλη ανανέωση στην γκάμα της MG

Η MG θα αντικαταστήσει κάθε μοντέλο της γκάμας της μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Η MG βρίσκεται στην κορυφή ενός κύματος αυτή τη στιγμή. Οι πωλήσεις της έχουν αυξηθεί κατά 66% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ προβλέπεται να πουλήσει πάνω από 120.000 αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2023. Ωστόσο, η κινεζικής ιδιοκτησίας βρετανική μάρκα δεν πρόκειται να επαναπαυθεί στις δάφνες της, επειδή σχεδιάζει μια πλήρη ανανέωση των μοντέλων της μέχρι το τέλος του 2024, πριν γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική έως το 2027.

Το νεότερο μέλος της γκάμας της MG, το MG4, κατέφθασε μόλις πέρυσι, αλλά θα είναι το παλαιότερο μοντέλο στη γκάμα της MG μέχρι το τέλος του 2024. Το πρόσφατα παρουσιασθέν Cyberster προορίζεται επίσης να κυκλοφορήσει το 2024 μαζί με μια ολόκληρη σειρά νέων ή αναθεωρημένων μοντέλων.

Η γκάμα του MG4 θα ενισχυθεί σύντομα με ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων, όπως εξήγησε ο Guy Pigounakis, εμπορικός διευθυντής της MG, σε αποκλειστική συνέντευξη στο Auto Express: «Θα βγάλουμε μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του MG4. Μας δίνει τη δυνατότητα να κλίνουμε προς την πλευρά της άνεσης στο βασικό αυτοκίνητο, λόγω της πολύ υψηλής απόδοσης του παραγώγου με δύο κινητήρες».

Οι φήμες λένε ότι το hot hatchback θα μπορούσε να προσφέρει πάνω από 400 ίππους, ενώ η αναβίωση του σήματος X-Power είναι επίσης μια πιθανότητα. Η MG το έχει ήδη χρησιμοποιήσει σε ένα μοντέλο MG6 περιορισμένης έκδοσης στην Κίνα. Το hot MG4 θα παίξει μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της σημερινής εικόνας της μάρκας MG. O Guy Pigounakis δήλωσε: «Θα ήθελα να δω τη μετάβαση της μάρκας περισσότερο προς μια σπορ εικόνα. Σήμερα έχουμε πολύ λογικά αυτοκίνητα. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σε λογικά και διασκεδαστικά αυτοκίνητα».

Μπορούμε να περιμένουμε και την άφιξη στη γκάμα της MG ενός νέου μοντέλου εισαγωγικού επιπέδου. Ο David Allison, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων και σχεδιασμού της MG, δήλωσε στο Auto Express: «Το MG3 θα είναι ουσιαστικά το πρώτο. Η αντικατάστασή του έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό, αυτό θα συμβεί την άνοιξη του επόμενου έτους». Ο Guy Pigounakis ανέλυσε το μέλλον του MG3: «Το MG3 θα συνεχίσει να υπάρχει για άλλους 12-18 μήνες, πριν αντικατασταθεί. Αλλά δεν θα το αποκαλούμε MG3». Ο αντικαταστάτης του MG3 είναι απίθανο να διαθέτει ηλεκτροκίνηση, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής του θα είναι σχετικά σύντομη.

Ένα ανανεωμένο MG HS μόλις κυκλοφόρησε, αλλά ο Allison ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές είναι ουσιαστικά «για να το κρατήσουμε για τους τελευταίους περίπου 12 μήνες, μέχρι τελικά να αντικατασταθεί πλήρως». Το HS είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο με έναν καθαρό βενζινοκινητήρα και θα περιμέναμε είτε υβριδικό, είτε αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για το μοντέλο της επόμενης γενιάς.

Το MG5 είναι ένα μοντέλο που μόλις έλαβε ένα facelift στα μέσα της ζωής του, αλλά πρόκειται να αντικατασταθεί. «Αυτό που θα συμβεί με το MG5 είναι ότι θα εμπνευστεί από το MG4. Έτσι θα έχει παρόμοια εμφάνιση αλλά θα είναι station wagon στο πίσω μέρος», αποκάλυψε ο Allison στο Auto Express.

Το δημοφιλές SUV MG ZS είναι άλλο ένα μοντέλο που πρόκειται να υποστεί σημαντική ανανέωση, όπως δείχνει η αποκλειστική μας εικόνα. Εκτός του ότι θα πάρει σχεδιαστικά στοιχεία από το MG4, θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την αρθρωτή -και κλιμακωτήπλατφόρμα MSP, αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιείται στο ηλεκτρικό hatchback. Αυτό θα σήμαινε μερικές επιλογές μπαταριών και δυνατότητα τετρακίνησης, όπως στο MG4, καθώς και σοβαρές βελτιώσεις στην τεχνολογία και την ποιότητα του αυτοκινήτου. Θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη του 2024.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!