Ανανέωση για τα Citroen e-C4 και e-C4 X με μεγαλύτερη αυτονομία

Η Citroen βελτίωσε το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που μοιράζονται τα e-C4 και e-C4 X, αυξάνοντας την αυτονομία τους έως τα 420 χλμ.

Ανανέωση για τα Citroen e-C4 και e-C4 X με μεγαλύτερη αυτονομία

Η Citroen βελτίωσε το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που μοιράζονται τα e-C4 και e-C4 X, αυξάνοντας την αυτονομία τους έως τα 420 χλμ.

Η Citroen ανανέωσε τα e-C4 και e-C4 X, αλλά δεν πρόκειται για ένα facelift στο μέσο της ζωής τους, καθώς η τρέχουσα γενιά Citroen C4 κυκλοφόρησε μόλις το 2020, ενώ το e-C4 X ακολούθησε πέρυσι. Παράλληλα με τις αναθεωρήσεις στην τεχνολογία των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων, η Citroen αναβάθμισε και το σύστημα infotainment «My Citroen Drive Plus» του C4 και του e-C4, υιοθετώντας την πιο πρόσφατη έκδοση του C4 X.

Η Citroen εξακολουθεί να προσφέρει το παλαιότερο πακέτο μπαταρίας 50 kWh στα e-C4 και e-C4 X, αλλά τώρα είναι διαθέσιμη μια μεγαλύτερη -και ελαφρύτερηεπιλογή μπαταρίας 54 kWh στην ανώτερη έκδοση εξοπλισμού και των δύο μοντέλων, επεκτείνοντας την αυτονομία κατά 17%, δηλαδή έως τα 420 χλμ. Η ισχύς και η ροπή αυξάνονται από τα 100 kW (136 ίππους) του μοντέλου 50 kWh στα 115 kw (156 ίππους), με ροπή 260 Nm, μέσω καινούργιων ηλεκτροκινητήρων που αντί για μόνιμους μαγνήτες υιοθετούν ένα σύστημα υβριδικό συχρονισμού hybrid synchronous (HSM).

Η Citroen ισχυρίζεται ότι το e-C4 μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα. Η μπαταρία θα φορτίσει έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά όταν συνδεθεί σε έναν ταχυφορτιστή 100 kW. Μια πλήρης φόρτιση με τη χρήση ενός wallbox 7 kW διαρκεί λίγο περισσότερο από επτά ώρες. Οι νέες εκδόσεις των 54 kWh έχουν την ίδια μέγιστη ταχύτητα φόρτισης.

Η πιο πρόσφατο έκδοση infotainment προσθέτει καλύτερη ποιότητα προβολής από την κάμερα οπισθοπορείας, ταυτόχρονη σύνδεση Bluetooth και προσαρμόσιμες συντομεύσεις widget. Η ταχύτητα του προαιρετικού συστήματος ασύρματης φόρτισης smartphone έχει επίσης αυξηθεί, ενώ προσφέρεται και δίχρωμη οροφή. Το νέο C4 δανείζεται στιλιστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο SUV C5 Aircross, καθώς και από το 19_19 Concept, το οποίο αποκάλυψε πρόσφατα τη μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα της Citroen. Η επιρροή του concept φαίνεται στο σχεδιασμό των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!