H Ferrari Roma Spider θα αποκαλυφθεί στις 16 Μαρτίου

Η Ferrari Roma θα αποκτήσει έκδοση Spider με ανοιχτή οροφή, που θα αποκαλυφθεί στις 16 Μαρτίου.

H Ferrari Roma Spider θα αποκαλυφθεί στις 16 Μαρτίου

Η Ferrari Roma θα αποκτήσει έκδοση Spider με ανοιχτή οροφή, που θα αποκαλυφθεί στις 16 Μαρτίου.

Η ιστορία της Ferrari με μοντέλα ανοιχτής οροφής και τοποθετημένο εμπρός κινητήρα V8 είναι σύντομη, καθώς υπάρχουν μόνο η California και η Portofino. Ωστόσο, ένα νέο V8 ανοιχτό μοντέλο έρχεται να ενταχθεί σε αυτές τις τάξεις και θα βασίζεται στη Roma.

Η Ferrari Roma Spider έχει ήδη εντοπιστεί σε δοκιμές, αλλά η ιταλική εταιρεία από το Maranello μας έδωσε το πρώτο επίσημο teaser του αυτοκινήτου. Σε ένα σκιερό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε να δούμε το τιμόνι μιας Roma, σε συνδυασμό με μια καταιγιστική μουσική υπόκρουση. Η Ferrari θα αποκαλύψει το την τελευταία της δημιουργία στις 16 Μαρτίου.

Τα μηχανικά μέρη και ο συνολικός σχεδιασμός δεν θα πρέπει να απέχουν πολύ από εκείνα της coupe Roma, η οποία με τη σειρά της μοιράζεται πολλά με την ανοιχτή Portofino M. Ωστόσο, η Portofino M πιθανότατα θα αποσυρθεί από την αγορά με την παρουσίαση της αντίστοιχου μεγέθους Roma Spider.

Ανταγωνιζόμενη τις νέες Mercedes SL, BMW M8 Cabriolet και Bentley Continental GTC, η Roma Spider θα χρησιμοποιεί έναν 4λιτρο V8 με διπλό turbo για να προσφέρει αμείωτες συγκινήσεις παρά το αυξημένο βάρος, καθώς θα αποδίδει περισσότερους από ελαφρώς αυτό το βάρος, αποδίδοντας περισσότερους από 600 ίππους.

Ωστόσο, η προαιρετική διάταξη καθισμάτων 2+2 της coupe έκδοσης ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη, δεδομένων των απαιτήσεων αποθήκευσης της οροφής όταν είναι ανοιχτή. Η χαρακτηριστική, ρέουσα σχεδίαση της Roma θα παραμείνει ως επί το πλείστον αμετάβλητη, ενώ αναμένονται καταιγιστικές επιδόσεις. Εντούτοις, ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα της Spider ενδέχεται να μην είναι τόσο γρήγορος όσο το σπριντ 3,4 δευτερολέπτων της coupe έκδοσης.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και η συνήθης σουίτα λειτουργιών οδήγησης -από Wet μέχρι Race και ESC off- θα είναι προσβάσιμη μέσω ενός διακόπτη Manettino στο τιμόνι. Θα διαθέτει επίσης τα προηγμένα συστήματα πλαισίου της Ferrari, όπως το Slide Slip Control 6.0 και το σύστημα torque vectoring Dynamic Enhancer.

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Ferrari Roma Spider

Προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας έχουν δώσει μια καλή εικόνα της νέας Ferrari με ανοιχτή οροφή. Το χαρακτηριστικό ρύγχος καρχαρία της Roma, οι αναλογίες καμπίνας και οι μυώδεις γοφοί είναι ορατοί. Εκτιμάται ότι η οροφή θα είναι μια πτυσσόμενη μεταλλική κατασκευή, δεδομένου ότι οι άλλες ανοιχτές προτάσεις της Ferrari, όπως η Portofino M, η F8 Spider και η 812 GTS, έχουν ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή αντί για μαλακή οροφή.

H καμπίνα θα διατηρηθεί απαράλλακτη. Όπως και στην coupe έκδοση, μια οθόνη αφής 8,4 ιντσών θα τοποθετηθεί σε μια κάθετη γέφυρα που εκτείνεται μεταξύ των καθισμάτων, ενώ ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 16 ιντσών θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Η οθόνη θα μπορεί να ελέγχεται μέσω ευαίσθητων χειριστηρίων αφής στο τιμόνι, ενώ θα διατίθεται επίσης προαιρετικά μια οθόνη συνοδηγού για την προβολή πληροφοριών οδήγησης και μέσων ενημέρωσης. Αναμένεται ότι η τιμή της Ferrari Roma Spider θα ξεκινάει από περίπου 225.000 ευρώ όταν φτάσει στις εκθέσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!