Η Hyundai επενδύει στα μικρά αυτοκίνητα

Η Hyundai επιβεβαιώνει την επόμενη γενιά των i10, i20 και i30 προσφέροντας μια εναλλακτική στην πληθώρα των SUV.

Η Hyundai επενδύει στα μικρά αυτοκίνητα

Η Hyundai επιβεβαιώνει την επόμενη γενιά των i10, i20 και i30 προσφέροντας μια εναλλακτική στην πληθώρα των SUV.

Η Hyundai γνωρίζει ότι δεν είναι όλοι οπαδοί των SUV, κάτι που σημαίνει ότι αναζητούν και πιο μικρά αυτοκίνητα. Με αυτή τη συλλογιστική η κορεατική φίρμα δηλώνει ότι θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτά, ετοιμάζοντας τις νέες γενιές των i10, i20 και i30. Σε αντίθεση μάλιστα με αρκετούς κατασκευαστές που εγκαταλείπουν αυτές τις κατηγορίες σταδιακά.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar, ο διευθύνων σύμβουλος της Hyundai στην Ευρώπη, Michael Cole τόνισε: «Σχεδιάζουμε τη στρατηγική μας σχετικά με τα μοντέλα μακροπρόθεσμα που θα τοποθετηθούν κάτω από το Kona. Έτσι, για τώρα, τα i10, i20 και i30 συνεχίζουν να είναι στα πλάνα μας όσον αφορά την επόμενη γενιά τους. Δεν θέλουμε να χάσουμε πελάτες. Δεν θέλω να απομακρυνθώ από καμία αγοραστική ομάδα. Οπότε πρέπει να υπολογίσουμε τους πελάτες που θέλουν i10, i20 και i30».

Φυσικά, αυτά τα μοντέλα θα πρέπει να είναι εξηλεκτρισμένα, προκειμένου να εναρμονιστούν με τα πιο αυστηρά στάνταρ που θα ακολουθήσουν. Μέχρι το 2035 όλα τα μοντέλα στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων. Μέχρι τότε όμως έχουμε 12 χρόνια, άρα αρκετό χρόνο για να διατηρήσουμε ακόμα στη γκάμα μας τα i10, i20 και i30 στις νέες γενιές τους.

Δείτε επίσης το νέο Hyundai Kona electric

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!