Σε διαδικασία ανανέωσης η Mercedes EQB

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την υπό ανανέωση εκδοχή της μικρής ηλεκτρικής Mercedes δίνοντας μια πρώτη εικόνα για την επικείμενη, νέα εκδοχή της

Σε διαδικασία ανανέωσης η Mercedes EQB

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την υπό ανανέωση εκδοχή της μικρής ηλεκτρικής Mercedes δίνοντας μια πρώτη εικόνα για την επικείμενη, νέα εκδοχή της

Οι εξελίξεις στην γκάμα της γερμανικής φίρμας είναι τόσο ραγδαίες που, αν και η EQB εμφανίστηκε το 2021, «παλαιότερα» μοντέλα στην ηλεκτρική γκάμα των EQ.

Σε αντίθεση, ωστόσο με τις νεότερες και πιο πρόσφατες EQE και EQS SUV, η EQB αποτέλεσε ένα εξαρχής σχεδιασμένο με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση, μοντέλο βασισμένο σε μια αρχιτεκτονική που αν και φιλοξενεί και τη «συμβατική» GLB, έχει σμιλευτεί με την ηλεκτρική τεχνολογία κατά προτεραιότητα.

Με τα παραπάνω δεδομένα και κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, η γερμανική φίρμα δεν επιφυλάσσει κοσμογονικές αλλαγές για την εξωτερική εμφάνιση της EQB που θα εναρμονιστεί με τις νεότερες αλλαγές που έχουν προκύψει με φόντο την άφιξη των EQE και EQS SUV.

Aντιθέτως, πιο εκτεταμένες προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό με επίκεντρο την μεταφορά της ψηφιακής τεχνολογίας από την GLC. Αυτό θα μεταφράζεται στην παρουσία δύο, πιθανώς μεγαλύτερων οθονών, οι οποίες θα φιλοξενούν την νεότερη εκδοχή του infotainment MBUX, που θα προσφέρει σαφώς περισσότερες δυνατότητες στα πρότυπα της GLC.

Φυσικά η EQB θα εξακολουθήσει να αποτελεί ένα από τα ευάριθμα επταθέσια ηλεκτρικά μοντέλα, διατηρώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού του ευρύχωρου εσωτερικού της με μια περιπετειώδη εμφάνιση και υπόσταση σε συνάρτηση με τα πολυτελή χαρακτηριστικά που εγγυάται το σήμα της Mercedes-Benz.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να περιμένουμε την πρεμιέρα της ανανεωμένης EQB εντός του 2023. 

Αποκλειστική συνεργασία AutoExpress

Aπόδοση Νατάσσα Τσεγρένη

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!