Το Suzuki Jimny τώρα και με 5θυρο αμάξωμα

Αποκαλύφθηκε και επίσημα η 5θυρη εκδοχή του Suzuki Jimny, που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία αρχικά σε επιλεγμένες χώρες.

Το Suzuki Jimny τώρα και με 5θυρο αμάξωμα

Αποκαλύφθηκε και επίσημα η 5θυρη εκδοχή του Suzuki Jimny, που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία αρχικά σε επιλεγμένες χώρες.

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, ήρθε η ώρα της επίσημης αποκάλυψης της 5θυρης εκδοχής του ιδιαίτερα δημοφιλούς Suzuki Jimny. Η νέα αυτή έκδοση παρουσιάστηκε στο Νέο Δελχί, στην έδρα της Maruti Suzuki κάνοντας την πρεμιέρα του στην έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία.

Διατηρεί την ίδια βάση, πατώντας σε σασί τύπου σκάλα, που χρησιμοποιείται σε off road μοντέλα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις, έτσι ώστε να φιλοξενήσει δύο ακόμα πόρτες πίσω και να προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία.

Η 3θυρη έκδοση που είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία έχει μήκος 3,395 μ., ενώ το μοντέλο που διατίθεται στην παγκόσμια αγορά είναι μεγαλύτερο αγγίζοντας τα 3,645 μ. Η 5θυρη έκδοση όμως είναι σημαντικά μεγαλύτερη, φτάνοντας τώρα τα 3,985 μ., με μεταξόνιο 2,590 μ. που είναι 340 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό της 3θυρης εκδοχής.

Από την άλλη, το πλάτος είναι 1,645 μ. και το ύψος του 1,720 μ., διαστάσεις που είναι ίδιες με αυτές της 3θυρης εκδοχής. Σχεδιαστικά έχει διατηρήσει την τετραγωνισμένη αισθητική του που το χαρακτηρίζει, με τονισμένους θόλους, στρογγυλά φώτα, διχρωμία, με μαύρη οροφή και εξωτερικά τοποθετημένο στην πίσω πόρτα, εφεδρικό τροχό. Πατάει σε ελαστικά διάστασης 195/80, με τις ζάντες που είναι μαύρου χρώματος να έχουν διάμετρο 15 ίντσες.

Στο εσωτερικό οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που έκαναν ιδιαίτερο το 3θυρο Jimny, όπως η χειρολαβή στην πρώτη κολόνα, εμπρός από το συνοδηγό, υιοθετούνται και εδώ. Κάθεσαι ψηλά, όπως και πριν, με τη μεγάλη διαφορά τώρα να αφορά το πίσω μέρος, εκεί όπου ένα μεγάλος «πάγκος» θα φιλοξενήσει τρία ακόμα άτομα. Κερδισμένος έχει βγει και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος, από τα 208 λίτρα, έφτασε στα 332 λίτρα τώρα στην 5θυρη εκδοχή του Jimny.

Ο εξοπλισμός είναι καλός, προσφέροντας μεταξύ άλλων, μια μεγάλη οθόνη αφής εννέα ιντσών που συνδέεται με ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay, έχει κάμερα οπισθοπορείας, έξι αερόσακους και ESP.

Κάτω από μικρό εμπρός καπό του βρίσκεται ένας 1.500άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης με ήπια υβριδικό σύστημα, που αποδίδει 105 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 134 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων ή ένα αυτόματο τεσσάρων. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κίνησης 2WD, 4WD και 4WD Low, για δύσκολες καταστάσεις.

Το νέο 5θυρο Suzuki Jimny θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Maruti Suzuki στην Gurugram. Το βιβλίο παραγγελιών έχει ανοίξει στην Ινδία, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο. Άλλες χώρες στις οποίες θα είναι διαθέσιμο είναι η Αφρική, η Αυστραλία και η Λατινική Αμερική, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα έρθει στην Ευρώπη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!