Βελτιωμένη αεροδυναμική για τη Maserati MC20 με το κιτ ‘Aria’

Μία αεροδυναμικά βελτιωμένη εκδοχή της Maserati MC20 παρουσίασε ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος 7 Design House, που σχεδιάσει και θα κατασκευάσει μόλις 25 μονάδες για το ιταλικό supercar.

Βελτιωμένη αεροδυναμική για τη Maserati MC20 με το κιτ ‘Aria’

Μία αεροδυναμικά βελτιωμένη εκδοχή της Maserati MC20 παρουσίασε ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος 7 Design House, που σχεδιάσει και θα κατασκευάσει μόλις 25 μονάδες για το ιταλικό supercar.

Ο βασιζόμενος στη Νέα Υόρκη βελτιωτικός οίκος 7 Design House, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του περιορισμένης παραγωγής αεροδυναμικού κιτ ‘Aria’ για τη Maserati MC20. To κιτ αμαξώματος περιορίζεται σε μόλις 25 μονάδες, που είναι κατασκευασμένες με την υψηλότερη ποιότητα prepreg ανθρακονημάτων. Το κιτ είναι plug an play, καθώς κάθε εξάρτημα εγκαθίσταται στην υπάρχουσα δομή του αμαξώματος χρησιμοποιώντας τα σημεία στερέωσης του αρχικού μοντέλου.

Στόχος της 7 Design House ήταν να σχεδιάσει ένα κιτ επιδόσεων που δεν απαιτεί κοπή, διάτρηση ή βαφή στο όχημα του ιδιοκτήτη, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη μετατροπή. «Όταν σχεδιάζαμε την MC20 Aria, στόχος μας ήταν να εισάγουμε ένα αεροδυναμικό πακέτο για την πίστα, διατηρώντας παράλληλα την καθαρή και κομψή σχεδίαση. Κάθε συστατικό του κιτ βελτιώνει την απόδοση και την αισθητική, παραμένοντας πιστό στο αρχικό σχεδιαστικό DNA», δήλωσε ο CEO και ιδρυτής της 7 Design House, Peter Eskander.

«Η αδιάκοπη επιδίωξή μας για τελειότητα αποτυπώνεται όχι μόνο στη μορφή και τη λειτουργία των προϊόντων μας, αλλά και στην ποιότητα που παρέχουμε. Αξιοποιώντας την υπολογιστική ρευστοδυναμική (CFD), εξελίξαμε ένα κιτ που επιτυγχάνει 123% αύξηση της αεροδυναμικής απόδοσης». Αν και η παραγωγή είναι περιορισμένη, η πρώτη προβολή της MC20 Aria πραγματοποιήθηκε με το αυτοκίνητου που ανήκει στον ίδιο τον Eskander.

Τα επτά συνοδευτικά εξαρτήματα περιλαμβάνουν ένα εμπρός splitter, πλευρικά πτερύγια, ένθετα αεραγωγών, πλευρικές ποδιές, μία εισαγωγή αέρα στην οροφή που εξυπηρετεί αεροδυναμικούς σκοπούς, πίσω αεροτομή και διαχύτη.

Mε την προσθήκη του κιτ Aria, το αεροδυναμικό φορτίο της MC20 αυξάνεται κατά 90 κιλά στα 160 χλμ./ώρα, 230 κιλά στα 260 χλμ./ώρα και 360 κιλά στα 320 χλμ./ώρα. Επιπλέον, το αυτοκίνητο είναι 5,7 κιλά ελαφρύτερο από την εργοστασιακή εκδοχή. Ένα προαιρετικό σύστημα εξάτμισης Stage 2 προσθέτει 20 ίππους, ενώ εξοικονομεί άλλα 6,8 κιλά από το συνολικό βάρος.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!