Νομοθετική έγκριση για πλήρως αυτόνομη στάθμευση δια χειρός Mercedes-Benz

H γερμανική φίρμα πήρε την έγκριση για την εμπορική χρήση του συστήματος πλήρους αυτόνομης στάθμευσης που διαθέτουν οι S-Class και EQS, αρχικά για το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης.

Νομοθετική έγκριση για πλήρως αυτόνομη στάθμευση δια χειρός Mercedes-Benz

H γερμανική φίρμα πήρε την έγκριση για την εμπορική χρήση του συστήματος πλήρους αυτόνομης στάθμευσης που διαθέτουν οι S-Class και EQS, αρχικά για το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης.

Μετά τον επίζηλο τίτλο του πρώτου κατασκευαστή που, μετά την αλλαγή της σχετικής γερμανικής νομοθεσίας, μπορεί να διαθέτει προς πώληση οχήματα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, η Mercedes-Benz και ο προμηθευτής της, σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη τεχνολογία, Bosch, απέσπασαν την έγκριση του γερμανικού υπουργείου μεταφορών και της KBA (ομοσπονδιακή αρχή μεταφορών) και για το σύστημα πλήρους αυτόνομης στάθμευσης.

Προς το παρόν, οι ιδιοκτήτες S-Class και EQS που διαθέτουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης, θα μπορούν να αξιοποιούν την συγκεκριμένη δυνατότητα μόνο στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου της Στουτγκάρδης το οποίο επωφελείται από την απαιτούμενη υποδομή, ωστόσο, με δεδομένη την έγκριση, σύντομα θα υπάρξει και συνέχεια.

Το λογισμικό όπου βασίζεται η συγκεκριμένη λειτουργία, είναι «εκπαιδευμένο», ούτως ώστε, με την συνδρομή των αισθητήρων και των ραντάρ να οδηγεί το αυτοκίνητο στην προκαθορισμένη θέση στάθμευσης χωρίς την συνδρομή ή μάλλον ακριβέστερα χωρίς καν την παρουσία του οδηγού του.

Για την ακρίβεια, ο οδηγός-ιδιοκτήτης θα μπορεί, αφού κλείσει μια θέση στάθμευσης, στο αεροδρόμιο της Στουγκάρδης, μέσω της σχετικής εφαρμογής, να αφήσει το αυτοκίνητο του στην προκαθορισμένη ζώνη και αυτό, χάρη στο σύστημα αυτόνομης στάθμευσης να αναλάβει εξολοκλήρου και αφ’ εαυτού του, την υπόλοιπη διαδικασία εντοπισμού της θέσης και στάθμευσης σε αυτήν.

Αντιστοίχως ισχύει και για την παραλαβή του αυτοκινήτου καθώς, ο οδηγός θα μπορεί απλά να το καλέσει μέσω της εφαρμογής, περιμένοντας στην προκαθορισμένη το αυτοκίνητό του να το παραλάβει.

Να σημειωθεί ότι η νέα δυνατότητα αφορά Mercedes S-Class και EQS που έχουν κατασκευαστεί από τον Ιούλιο του 2022  και εφεξής και ενσωματώνουν το σύστημα Intelligent Park Pilot ως μέρος του Mercedes me connect.

Σε ό,τι αφορά την «πορεία» της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ξεκίνησε να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες ήδη από το 2019, με χώρο «εφαρμογής» τον χώρο στάθμευσης του μουσείου της Mercedes-Benz ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνεργασία με την Bosch, ξεκίνησε το 2015.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!