Αποκαλύφθηκε το νέο Ford Ranger Platinum

Η πολυτελής έκδοση του νέου Ranger εντάσσεται στη διευρυμένη γκάμα των pick-up φορτηγών της Ford.

Αποκαλύφθηκε το νέο Ford Ranger Platinum

Η πολυτελής έκδοση του νέου Ranger εντάσσεται στη διευρυμένη γκάμα των pick-up φορτηγών της Ford.

Ένα νέο Ford Ranger Platinum αποκαλύφθηκε, ως η έκδοση ανώτερου εξοπλισμού του μοντέλου, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει την απήχηση του pick-up φορτηγού. Το σήμα Platinum χρησιμοποιείται ήδη σε ανώτερες εκδόσεις των φορτηγών και SUV της αμερικανικής αγοράς, όπως το F-150 και το Expedition, και το νέο Ranger Platinum έχει αποκτήσει μια μοναδική εμφάνιση για να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη σειρά Ranger.

Η Ford του έχει προσδώσει «μεταξωτό χρώμιο» εξωτερικά, καθώς και μια μοναδική σχεδίαση μάσκας με το ίδιο φινίρισμα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με μαύρες λεπτομέρειες είναι στάνταρ. 

Στο εσωτερικό, τα διάτρητα και δερμάτινα καθίσματα με ρύθμιση 10 κατευθύνσεων, θέρμανση και ψύξη, προσδίδουν μια βελούδινη αίσθηση, ενώ περιλαμβάνονται επενδύσεις από ξύλο σφενδάμου, ατμοσφαιρικός φωτισμός LED, καθώς και ένα ηχοσύστημα B&O με οκτώ ηχεία.

Υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών, καθώς και μια οθόνη αφής 12 ιντσών. Αυτή διαθέτει το σύστημα infotainment SYNC 4 και ένα μόντεμ FordPass Connect που προσφέρει over-the-air ενημερώσεις και απομακρυσμένη πρόσβαση στο φορτηγό μέσω smartphone.

Η ισχύς για το Ranger Platinum προέρχεται αποκλειστικά από τον νέο 3λιτρο V6 diesel της Ford, ο οποίος αποδίδει 240 ίππους και 600 Nm ροπής για αβίαστη ρυμούλκηση έως και 3,5 τόνων. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων και το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης του νέου Ranger. Η Ford αναφέρει ότι η κατανάλωση (WLTP) κυμαίνεται μεταξύ 10 και 10,4 λτ./100 χλμ. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από τα τέλη της άνοιξης του 2023.

Μιλώντας για το νέο Ranger Platinum, ο Hans Schep, γενικός διευθυντής της Ford Pro Europe, δήλωσε: «Το Ford Ranger έχει θέσει τα πρότυπα για τις επιδόσεις, την ευελιξία και τις ικανότητες στην κατηγορία των pick-up και τώρα θέτει τα πρότυπα για την πολυτέλεια. Το νέο Platinum θα ταιριάζει στους πελάτες που εκτιμούν το επίπεδο άνεσης και τεχνολογίας των αυτοκινήτων δρόμου υψηλών προδιαγραφών, που βασίζονται στη σκληρότητα και την ολόπλευρη παραγωγικότητα που καθιστούν το Ranger σταθερά τον ηγέτη των πωλήσεων pick-up στην Ευρώπη».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!