Διπλασίασε τα κέρδη της μέσα στη χρονιά η Bentley

Μέσα στο 2022 και μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα, η Bentley ανακοινώνει αύξηση των κερδών κάτι που αποδίδει στην μεγαλύτερη ζήτηση για εξατομικευμένα αυτοκίνητα.

Διπλασίασε τα κέρδη της μέσα στη χρονιά η Bentley

Μέσα στο 2022 και μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα, η Bentley ανακοινώνει αύξηση των κερδών κάτι που αποδίδει στην μεγαλύτερη ζήτηση για εξατομικευμένα αυτοκίνητα.

Το 2022 αναμένεται να είναι η καλύτερη χρονιά της Bentley, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να σπάσει και πάλι το ρεκόρ κερδών της. Το τρίτο 3μηνο του 2022 είδε τα κέρδη της πολυτελούς μάρκας να διπλασιάζονται στα 570 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 109% σε σύγκριση με το ίδιο 9μηνο της προηγούμενης χρονιάς. Το προηγούμενο ρεκόρ κερδών της Bentley που έσπασε ήταν 374,1 εκατομμύρια ευρώ και είχε σημειωθεί το 2021.

Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε ότι ενώ οι πωλήσεις από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα αυξήθηκαν μόνο κατά 3%, τα έσοδα αυξήθηκαν από 1,933 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 σε 2,470 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσοστό αύξησης 28%. Αναμενόμενα, η μέση τιμή πώλησης ανά αυτοκίνητο αυξήθηκε, από τα 179.000 ευρώ που ήταν το 2021 στα 217.000 ευρώ το 2022.

Η Bentley υποστηρίζει ότι τα έσοδα ανά αυτοκίνητο αυξάνονται λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης για εξατομικευμένα αυτοκίνητα. «Η σημαντική αύξηση της ζήτησης και η κεφαλαιοποίηση του προγράμματος εξατομίκευσης Mulliner οδήγησε σε ρεκόρ απόδοσης των πωλήσεων και το συνεχιζόμενο παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πιο νέα σειρά μοντέλων στον κατηγορία των πολυτελών οχημάτων οδήγησε σε υψηλά έσοδα ρεκόρ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley Adrian Hallmark.

Όσον αφορά τις επιμέρους αγορές, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 25% με 1.126 μονάδες που πωλήθηκαν. Η Bentley αναφέρει ότι η Αμερική εξακολουθεί να είναι η ισχυρότερη αγορά της, με αύξηση 7% εφέτος στα 3.154 αυτοκίνητα. Η αγορά της Ασίας και αυτή του Ειρηνικού σημείωσε επίσης αύξηση 17% σε σχέση με πέρυσι και στην Ευρώπη, οι πωλήσεις της Bentley αυξήθηκαν κατά 18% σε 2.133 αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής εφέτος.

Δείτε επίσης: Στην Ελλάδα οι νέες Bentley Bentayga Hybrid και Flying Spur Hybrid

Το μοντέλο της Bentley με τις περισσότερες πωλήσεις παραμένει η Bentayga, αυξάνοντας το μερίδιό της στις συνολικές πωλήσεις κατά 1% σε 41%. O A. Hallmark δήλωσε επίσης ότι η Bentyaga θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής. «Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου Bentayga Extended Wheelbase αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις του πολυτελούς SUV της Bentley». Όσον αφορά την υπόλοιπη γκάμα, η Flying Spur διατηρεί το 27% των πωλήσεων και η Continental GT καταλαμβάνει το 32%.

Μαζί με την Bentayga EWB, το SUV της Bentley απέκτησε επίσης τις εκδόσεις Azure και S του υβριδικού μοντέλου της, καθώς και μια περιορισμένη έκδοση Odyssean Edition τους τελευταίους μήνες. Η γκάμα της Flying Spur έχει επίσης ανανεωθεί με ένα νέο μοντέλο Speed και μια έκδοση S που εστιάζει στον οδηγό.

Η Bentley τονίζει ότι τα νέα στοιχεία θα βοηθήσουν στην υποστήριξη της στρατηγικής της να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Αυτό περιλαμβάνει μια επένδυση 2,87 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο Pyms Lane στο Crewe.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!