Στην Ελλάδα οι νέες Bentley Bentayga Hybrid και Flying Spur Hybrid (video)

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκονται οι νέες υβριδικές Bentley Bentayga και Flying Spur, οι οποίες μας εντυπωσιάζουν με την υψηλή σχεδίαση και την πολυτελέστατη ποιότητα.

Στην Bentley Athens βρίσκονται τα δύο νέα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, η Bentley Bentayga Hybrid και η Bentley Flying Spur Hybrid. Ο κοινός τους παρονομαστής είναι η υβριδική «καρδιά» που βρίσκεται κάτω από το καπό και η δυνατότητα φόρτισής τους για να κυκλοφορούν αμιγώς ηλεκτρικά.

Η νέα εποχή για τη Bentley έχει φτάσει, αλλά η Bentley είναι από τις λίγες εταιρείες που δεν έχει «ξεχάσει» ακόμα τους ισχυρούς θερμικούς κινητήρες, γεγονός που υπογράφει το λανσάρισμα της πρόσφατης Bentley Batur με τον W12.

Παρόλ’αυτά, ακολουθεί την τάση της αυτοκίνησης που θέλει τα μοντέλα να έχουν και το… ρευματάκι τους. Σε αυτό το πλαίσιο η Bentley αποκάλυψε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Bentayga και Flying Spur, τις οποίες είδαμε από κοντά στην Bentley Athens.

Το πολυτελές SUV έρχεται αναβαθμισμένο και κάτω από το καπό φέρει τον 3λιτρο V6 turbo κινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 ίππων).

Η συνδυαστική ισχύς του premium μοντέλου φτάνει τους 462 ίππους και με ροπή 805 Nm. Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν θυσιάζουν καθόλου από οικονομία, που μάλιστα με τη νέα 18 kWh μπαταρία η Bentayga Hybrid μπορεί να κυκλοφορήσει για 43 χιλιόμετρα με ρεύμα (εφόσον έχει φορτιστεί πλήρως).

Αναφορικά με τη νέα Bentley Flying Spur Hybrid, «πατάει» επάνω στην επιτυχία της Flying Spur, ενώ εφαρμόζει το αποδοτικό υβριδικό σύστημα.

Εδώ, κάτω από το καπό φωλιάζει ένας 2.9 V6 κινητήρας με τη συνοδεία ενός ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 ίππων). Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 544 ίππους και τα 750 Nm ροπής, με τα 100 χλμ./ώρα να έρχονται από στάση σε 4,3 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 14,1 φορτίζεται και επιτρέπει στο κομψοτέχνημα να κυκλοφορεί αμιγώς ηλεκτρικά για λίγο πάνω από 40 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης:

Η πολυτέλεια της Bentley Bacalar στον αέρα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!