H νέα Bentley Bentayga Extended Wheelbase μεγαλώνει σε διαστάσεις

To πολυτελώς εξοπλισμένo SUV της Bentley στοχεύει να ικανοποιήσει τους πρώην αγοραστές της λιμουζίνας Mulsanne.

H νέα Bentley Bentayga Extended Wheelbase μεγαλώνει σε διαστάσεις

To πολυτελώς εξοπλισμένo SUV της Bentley στοχεύει να ικανοποιήσει τους πρώην αγοραστές της λιμουζίνας Mulsanne.

Η Bentley Bentayga ήταν μια τεράστια επιτυχία για τη βρετανική μάρκα και τώρα, το πολυτελές SUV αποκτά μια ακόμη πιο πλούσια έκδοση, με μεγαλύτερο μεταξόνιο, για να παραταχθεί ως έμμεσος διάδοχος της λιμουζίνας Mulsanne που έπαψε να πωλείται πρόσφατα. Αποτέλεσμα μιας επένδυσης εννιαψήφιου αριθμού από την Bentley, η νέα Bentayga Extended Wheelbase έχει ένα μεταξόνιο που έχει επιμηκυνθεί κατά 180 χιλιοστά σε σχέση με αυτό του κανονικού μοντέλου.

Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία καθισμάτων από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της Bentley και η επιμήκυνση αφορά την πίσω πόρτα και το πίσω μέρος της καμπίνας. Το συνολικό μήκος της είναι 5.322 χιλιοστά, γεγονός που καθιστά αυτή την Bentayga σχεδόν 30 εκατοστά μακρύτερη από το τελευταίο Range Rover, ενώ ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 380 και 484 λίτρων, ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων.

Ενώ η EWB καταργεί την 7θέσια επιλογή της κανονικής Bentayga, εξακολουθούν να υπάρχουν τρεις πιθανές διατάξεις: 4 ή 5 καθίσματα και, ως στάνταρ επιλογή, μια νέα διαμόρφωση «4+1» που φέρει δύο ξεχωριστά εξωτερικά πίσω καθίσματα και αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «περιστασιακό μεσαίο κάθισμα», το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για έναν τρίτο ενήλικα. Οι νέες πόρτες, που έχουν μεγαλύτερο μήκος, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ηλεκτρικά, για πρώτη φορά στη σειρά μοντέλων Bentayga. Ως μέρος της ανανέωσης έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στο υποδάπεδο, τα πλευρικά πάνελ και την οροφή.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού περιλαμβάνουν τα καθίσματα Airline Seat της Bentley, τα οποία προσφέρουν 22 τρόπους ρύθμισης και παρακολουθούν τη θερμοκρασία και την υγρασία της επιφάνειας, ρυθμίζοντας στη συνέχεια αυτόματα τη θέρμανση και τον εξαερισμό για τη βελτίωση της άνεσης. Η θέση του καθίσματος διαθέτει διάφορους τρόπους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένου του Relax, όπου το κάθισμα του συνοδηγού μετακινείται προς τα εμπρός για να μεγιστοποιηθεί ο χώρος για τον πίσω επιβάτη και ξεπροβάλλει επίσης ένα υποπόδιο.

Τα καθίσματα διαθέτουν επίσης λειτουργία ρύθμισης της στάσης του σώματος, που μπορεί να παρέχει έως και 177 αλλαγές ανά τρεις ώρες. Το σύστημα χρησιμοποιεί θύλακες αέρα στο κάθισμα, που η Bentley ισχυρίζεται ότι προσφέρουν δυνατότητες για πιο λεπτούς και εξελιγμένους χειρισμούς από τους συμβατικούς κινητήρες μασάζ. Υπάρχουν επίσης νέα φινιρίσματα, υλικά και αυτό που η Bentley αποκαλεί Diamond Illumination, στο οποίο το φως εκπέμπεται μέσω μικροσκοπικών οπών στις μαλακές επενδύσεις των θυρών.

Η Bentayga Extended Wheelbase λανσάρεται με τον δοκιμασμένο V8 βενζινοκινητήρα με διπλό turbo, που αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Δεν υπάρχει τεχνικός λόγος, για τον οποίο το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο του κανονικού μοντέλου δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στη μεγαλύτερου μήκους έκδοση, οπότε αναμένεται να προστεθεί στη διαθέσιμη γκάμα εν ευθέτω χρόνω.

Η Extended Wheelbase είναι η πρώτη Bentayga που αποκτά σύστημα διεύθυνσης τεσσάρων τροχών. Σχεδιασμένη για να βελτιώνει την ευελιξία και τη σταθερότητα του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες, προσφέρει έναν κύκλο στροφής που είναι κατά 7% μικρότερος αυτόν της κανονικής Bentayga, στα 11,8 μέτρα.

Η Bentley ισχυρίζεται ότι η Bentayga Extended Wheelbase διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο εξατομίκευσης που έχει διατεθεί ποτέ, με έως και 24 δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς φινιρισμάτων, χρωμάτων και υλικών και έναν συνολικό αριθμό πιθανών προδιαγραφών (συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών χαρακτηριστικών) που φτάνει τα τρισεκατομμύρια.

Παρ’ όλα αυτά, θα υπάρξουν επίσης δύο ειδικές εκδόσεις κατά το λανσάρισμα, που θα αποστασιοποιούνται από τις προσωπικές προδιαγραφές των πελατών. Η Azure φέρει ζάντες 22 ιντσών 10 ακτίνων, φωτεινή γρίλια προφυλακτήρα, ειδικά κεντήματα και σήματα, φωτισμό διάθεσης και θερμαινόμενο τιμόνι. Η First Edition εμπλουτίζει περαιτέρω αυτό το πακέτο, με το Diamond Illumination, ένα premium ηχοσύστημα Naim και μεταλλικές επικαλύψεις στα φινιρίσματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!